07 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Grådige banker

Læserbrev

Grådige banker

“Er der nogen lov i Danmark, der siger, at banker skal have mange milliarder i overskud hvert eneste år, og at det overskud skal være stigende for hvert år, der går,” spørger Finn Juul Jensen. “Jeg mangler virkelig, at der er en politiker, der vil påpege det i Folketinget og prøve på at få modarbejdet det svineri, der foregår.”

Jeg synes, at det er mærkeligt, at bankerne skal styre hele vores samfund, efterhånden. Nu har eksempelvis Jyske Bank sænket grænsen for, hvornår man skal betale negative indlånsrenter til 250.000 kroner for almindelige mennesker, og min bank, Vestjysk Bank, kræver nu 0,75 procent for indestående over 500.000 kroner, og det gælder også for mine pensionspenge, som står på en lukket konto, til jeg bliver 60 år.

Alle mennesker i befolkningen står til at miste masser af deres selvbetalte pension uden at kunne gøre noget som helst ved det.

Bankernes forklaring er, at de skal betale penge for at sætte vores penge i Nationalbanken! Ja, og hvad så, spørger jeg bare. I alle de år, der har eksisteret banker, har de tjent på at låne penge ud, nu dækker de os til i gebyrer for både det ene og det andet og betaler 0 procent i indlånsrente. Og så skal vi også til at betale penge for at have dem stående i banken.

Er der nogen lov i Danmark, der siger, at banker skal have mange milliarder i overskud hvert eneste år, og at det overskud skal være stigende for hvert år, der går.

Man kan give gyldne håndtryk til medarbejdere og tjene penge på at hvidvaske penge. Og angående MobilePay: Skide smart påfund, man kan holde øje med, hvad folk bruger deres penge til, og når man har fået næsten alle over på MobilePay, så kommer det også til at koste penge, det har endda allerede været på tale.

Hvis bankerne virkelig tabte penge på deres forretninger, ville det ses ved, at deres overskud faldt år for år, og mig bekendt er det ikke tilfældet. Man kunne jo også nøjes med overskud på millioner. Det ville stadig være en fed forretning for dem i forhold til almindelige mindre virksomheder.

Derudover arbejder bankerne ihærdigt på at få et pengeløst samfund. Det siger sig selv, hvorfor de har en interesse i dette, hvis det skulle komme så vidt, og gud forbyde det, så skal du se, hvordan alle deres lorte-gebyrer vil blive skruet i vejret, og vi vil se masser af helt nye påfund til at malke os på.

For vi vil være magtesløse, vi kan selvfølgelig skifte bank ... Ja, til en anden bank der er ligesom den første. Vi vil kunne råbe og skrige, og de kan bare stå der og gnide sig i hænderne, for vi kan jo ikke true dem med at hæve vores penge og tage dem hjem, hvis de har sørget for at få kontanterne fjernet fra landet.

Jeg mangler virkelig, at der er en politiker, der vil påpege det i Folketinget og prøve på at få modarbejdet det svineri, der foregår.

Det sjove er, at de samme mennesker, som bankerne gerne vil malke tomme, også er de mennesker, som skulle betale til bankernes redningspakker under krisen via skatterne. Og hvis vi står foran en ny krise, kommer vi nok også til det igen.

Jeg har lige sagt til min bank, at om fem måneder, når jeg bliver 60 år, vil jeg have alle mine pensionspenge hævet ud i kontanter. Det krævede flere telefonopringninger både frem og tilbage, fordi de mente ikke, at man bare kan tage dem ud.

Og de mente også, at jeg ikke vil kunne betale med dem, da man ikke kan købe eksempelvis en bil eller noget dyrere, da de ikke må tage imod så store beløb i kontanter. Står der ikke i lovgivningen, at forretningsdrivende skal tage imod et gyldigt betalingsmiddel?

Alle mennesker i befolkningen står til at miste masser af deres selvbetalte pension uden at kunne gøre noget som helst ved det.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. mar. 2020 - 14:44   10. mar. 2020 - 15:13

Læserbrev

af Finn Juul Jensen, Christiansfeld
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).