01 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Russofobien er farlig

Læserbrev

Russofobien er farlig

Det er en dårlig idé hurtigt og uden refleksion at fordømme Rusland, påpeger Poul Eck Sørensen.

Ved første øjekast kunne man tro, at russofobien var uskadelig, men den kan blandt andet forårsage: Oprustning til skade for vores velfærd, være med til at øge risikoen for at en konflikt eskalerer, skabe handelsrestriktioner til skade for både os og Rusland, svække tillidsskabende forbindelser som er med til forhindre krig.

Hvorfra ved journalisten, at andre siden Anden Verdenskrig ikke har produceret stoffet og brugt det?

Derfor er det ikke en god idé, når lejlighed byder sig, hurtigt og uden refleksion at fordømme Rusland.

I TV2's nyhedsudsendelse argumenterede journalisten med, at Novichock ikke er et middel, der udleveres til hvem som helst – og derfor er den øverste ledelse i Rusland indblandet.

Hvorfra ved journalisten, at andre siden Anden Verdenskrig ikke har produceret stoffet og brugt det? Det er så grov en journalistisk fejl, så man fristes til at tro, at det er en bevidst forglemmelse ikke at undersøge dette.

Ifølge videnskab.dk foreslog den amerikanske kemiker Steven L. Hoenig i 2007 en struktur for nogle af Novichok-stofferne. ( Compendium of Chemical Warfare Agents ). Novichock blev udviklet efter Anden Verdenskrig af Sovjet og formentligt stoppet efter 1990.

Novichock er ikke en sikker dræber. Derfor ville det, hvis Putin ønskede at at slå Navalny ihjel, være et dårligt middel at bruge, og hvorfor skal man give Navalny Novichock for derefter at lade ham rejse til Tyskland og blive reddet – det giver jo ikke mening.

Fra drabssager ved vi, at det også handler om at finde et motiv – og motiv har USA i høj grad! De ønsker ikke, at Nord Stream 2 bliver til noget, da det vil knytte især Tyskland og Rusland tættere til hinanden. Derudover vil USA gerne sælge deres gas i stedet.

Lad os finde nogle sikre beviser. Hop ikke på russofobien – verden er farlig nok i forvejen, truslen om en atomkrig har aldrig været større.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


07. sep. 2020 - 13:46   07. sep. 2020 - 13:49

Læserbrev

af Poul Eck Sørensen, formand for Esbjerg Fredsbevægelse
Debat i Arbejderen
  • Vi bringer gerne læserbreve, kommentarer og kronikker, der er skrevet til Arbejderen.
  • Vi bringer også gerne udtalelser fra organisationer og fagforeninger.
  • Et læserbrev skal være mellem 500 og 3000 anslag inklusive mellemrum.
  • En kommentar må maksimalt være på 5000 anslag og en kronik på 8000 anslag inklusive mellemrum.
  • Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte og redigere i de indsendte tekster. Hvis der i indlægget henvises til, hvad andre har sagt eller mener, opfordrer vi til at bringe et link som kildeangivelse.
  • Indhold i læserbreve, kommentarer og kronikker udtrykker alene skribentens egen holdning – ikke Arbejderens. 
  • Indlæg sendes til debat@arbejderen.dk. Husk at angive navn og adresse (by).