I København er antallet af mennesker, som er reelt fattige i et år eller mere, steget til over 30.000. I løbet af det sidste par år er arbejdsløsheden steget til næsten seks procent, og tre fjerdedele af de arbejdspladser, som blev oprettet under årene med højkonjunktur, er forsvundet igen - mange af dem permanent
fra Kommunistisk Parti København
Københavnerne har gjort det før!
Viljen til at stå sammen for at forsvare sine rettigheder og tilbagevise forringelser af levevilkårene har før fået nedskæringspolitikerne til at ryste på hånden. Senest sidste efterår, hvor Borgerrepræsentationen måtte trække nogle af besparelserne på børne- og ungdomsområdet tilbage.
Alligevel varsler børne- og ungdomsborgmesteren allerede nu nye nedskæringer på næste års budget på op imod 300 millioner kroner.
VK-regeringen har dikteret nulvækst i kommunerne. Det er ensbetydende med nedskæringer! Regeringen og Dansk Folkeparti prioriterer skattelettelser til de rige og krisehjælp til bankerne på bekostning af den brede befolknings velfærd.
Det er de aktuelle fyringsrunder på hospitalerne i Region Hovedstaden et indlysende udtryk for.
De kommende nedskæringer vil ramme bredt, og især børne- og ungdomsområdet, skolerne og de ældre skal holde for. Resultatet vil blive ringere service, øget forældre- og brugerbetaling, nednormeringer og fyringer blandt de kommunalt ansatte.
Samtidig lægger både regeringen og EU pres på kommunerne for at øge udliciteringen og tvinge den kommunale sektor til at fungere på kapitalistiske markedsvilkår, hvor der kun er plads til benhårde økonomiske beregninger, og som fjerner beslutningerne fra den demokratiske kontrol.
Det sker i en situation, hvor behovet for en stor og velfungerende offentlig sektor er voksende.
I København er antallet af mennesker, som er reelt fattige i et år eller mere, steget til over 30.000. I løbet af det sidste par år er arbejdsløsheden steget til næsten seks procent, og tre fjerdedele af de arbejdspladser, som blev oprettet under årene med højkonjunktur, er forsvundet igen - mange af dem permanent.
Antallet af unge mellem 20 og 24 år på kontant- og starthjælp er steget fra 1700 til 2650.
Krisepolitikken vil kun gøre ondt værre. Den vælter krisens byrder over på den almindelige befolkning, først og fremmest på de allerdårligst stillede.
Det kræver et folkeligt modsvar: Et solidarisk sammenhold til forsvar for den kollektive velfærd! Af erfaring ved vi, at nedskæringspolitikerne er til at ryste, når de bliver mødt af en samlet modstand.
Når borgerne har fået nok af nedskæringerne, står sammen skulder ved skulder med de kommunalt ansatte, bakkes op af solidariske fagforeninger, politiske partier og interesseorganisationer, som er parate til at slås for den kollektive velfærd - kan vi tvinge nedskæringerne af bordet!
Vedtaget på årsmødet den 6. marts.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
![](https://arbejderen.dk/sites/default/files/mobile_pay_arb.png)
87278