19 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Om prostitution og kvindehandel

Om prostitution og kvindehandel

Tirsdag, 05. maj, 2009, 00:00:00

Dansk Kvindesamfund mener, at prostitution og kvindehandel er seksualiseret undertrykkelse af kvinder

fra Dansk Kvindesamfund
I henhold til artikel seks i FN`s Kvindekonvention skal prostitution begrænses i alle dens former. Samfundet skal gøre alt hvad det kan for at forebygge, at mennesker havner i prostitution som prostituerede eller sexkøbere.
Dansk Kvindesamfund kræver derfor, at Folketinget følger i de svenske, norske og islandske fodspor og gør det forbudt at købe sex, både i Danmark og på udlandsrejser.
Dansk Kvindesamfund kræver, at der samtidig med en lov, der forbyder sexkøb, etableres
- exitprogrammer i alle landets regioner, hvis primære fokus er at støtte kvinder i at komme ud af prostitution ved at tilbyde social, juridisk, psykologisk, lægefaglig, uddannelsesmæssig og økonomisk rådgivning og hjælp, herunder frit lejde i forbindelse med socialt bedrageri,
- permanent opholdstilladelse til handlede kvinder og
- regionale rådgivningstilbud til sexkøbere, der ønsker at stoppe med at købe sex.
Dansk Kvindesamfund henstiller til, at der forskes i senskader efter prostitution, og i omfanget af sexkøbere, prostitution og kvindehandel før og ti år efter en sexkøbslov.
Dansk Kvindesamfund henstiller til, at samfundet i henhold til artikel fem i FN`s Kvindekonvention går aktivt ind i at forandre synet på mænds og kvinders seksualitet og mænds ret til at købe sex, ved at
- seksualitet og køn sættes til debat i samfundet på alle niveauer, og
- de 86 procent ikke-sexkøbende mænd opfordres til at bryde tavsheden og gå ind i prostitutions- og seksualitetsdebatten med deres kønsfæller.
Det er i helt overvejende grad mænd, der køber sex. Vi vil have dem til at lade være.
Tanken om, at kvinder til enhver tid skal stå til rådighed for mænds seksuelle tilfredsstillelse, bygger på opfattelsen af, at mænds seksualitet er langt stærkere end kvinders, hvilket der ikke er videnskabelig begrundelse for.
Cirka 14 procent danske mænd svarende til cirka 300.000 køber sex, hvoraf cirka 100.000 køber sex jævnligt. Den sexkøbende mand adskiller sig blandt andet fra sine kønsfæller ved at være i stand til at se på prostituerede kvinder som objekter.
Han køber sex uden at tage hensyn til konsekvenserne for kvinder i prostitution og for samfundet.
I dag er der næsten 6000 kvinder i prostitution. Næsten halvdelen er fra udlandet. Og den danske sexindustri er vokset med 300 procent gennem de seneste 17 år.
Den stigende globalisering af sexindustrien vil betyde mere kvindehandel og prostitution og mere organiseret kriminalitet i Danmark i fremtiden.
Også mange danske kvinder ender i prostitution. Uanset nationalitet er dårlig økonomi en af hovedårsagerne til at gå ind i prostitution for langt den største del af kvinderne. Det er også ofte økonomi, der fastholder kvinder i prostitution.
Samtidig har kvinder i prostitution i overvejende grad ingen eller kort uddannelse, er præget af vanskelige sociale opvækstvilkår, og nogle har været udsat for seksuelle overgreb og andre grænseoverskridende handlinger som børn.
Der er stor risiko for varige skader under og efter prostitution. En fjerdedel af de prostituerede får alvorlige varige skader, halvdelen får skader i større eller mindre omfang, mens det kun er cirka en fjerdedel, der kommer ud af prostitution uden mén.

Vedtaget på landsmødet den 26. april.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


05. maj. 2009 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp