Alle mennesker har samme ret til jordens ressourcer, og de dårligst stillede er de første ofre for klimaforandringerne. Derfor er det de rigeste lande, som skal skære mest ned på forureningen
fra Enhedslistens faglige konference
Danmark skal inden 2040 være overgået 100 procent til vedvarende energi, og inden 2050 skal vi være holdt op med at belaste klimaet med drivhusgasser!
Mindre kan ikke gøre det. Ellers vil klimaforandringerne eksplodere. Det er ingen løsning at pålægge andre lande et ansvar, der er større end det, vi selv vil bærer - og det er stort: Danmark ligger desværre i top, når det gælder CO2-udslip per indbygger.
Alle mennesker har samme ret til jordens ressourcer, og de dårligst stillede er de første ofre for klimaforandringerne. Derfor er det de rigeste lande, som skal skære mest ned på forureningen.
Det kræver en helt anderledes politik end den, Fogh-regeringen fører, som blot underlægger sig kapitalens krav om evig vækst. Det kræver en gennemgribende omstilling af samfundet ud fra klima- og miljøhensyn og ud fra social retfærdighed.
Det går hånd i hånd med at sikre beskæftigelse og velfærd. Enhedslisten slår flere fluer med et smæk med sine mange konkrete forslag om at investere i energirenoveringer, nyt energirigtigt byggeri, udbygning af den kollektive trafik, og investeringer i vedvarende energi, uddannelse og velfærd. Der er masser af bæredygtige arbejdspladser i en klimavenlig politik.
Men forandringerne kommer ikke af sig selv. De kræver folkelig aktivitet og bevægelse. Fagbevægelsen må engagere sig aktivt i klimakampen. Vi må slås for de ansattes ret til at blande sig i virksomhedernes miljø- og klimapolitik. Vi skal blande os i, hvad det er fornuftigt at producere, og vi skal have ret til omskoling, så vi kan bestride de nye jobs.
Klimaspørgsmålet skal rejses overalt: På arbejdspladser og uddannelsessteder, i fagforeninger og elevorganisationer, samt i boligforeninger, lejerforeninger og ejerforeninger.
Hvad gør din fagforening?
Vedtaget på
den faglige konference
den 7.-8. februar.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278