26 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

PKK fjernet fra terrorlisten

PKK fjernet fra terrorlisten

Fredag, 11. april, 2008, 00:00:00

EU`s Domstol i Luxemburg har afsagt kendelse om, at PKK skal fjernes fra EU`s liste over terrororganisationer, fordi der er ikke er fremlagt tilbørlig dokumentation for, at PKK er involveret i terroraktivteter

fra Fey-Kurd (Sammenslutningen af Kurdiske Foreninger i Danmark)
Dermed er der sket en justering til virkeligheden. Det er absolut et skridt i positiv retning.
Vi håber og opfordrer til, at EU går videre ad selverkendelsens ofte besværlige vej og nøjere gransker de tyrkiske kemalisters fascistoide adfærd over for oppositionelle demokratiske kræfter, der forsvarer menneskerettighederne og borgerlige rettigheder, der jævnt hen bliver trådt under fode i dagens Tyrkiet.
For eksempel sker det, når kurdiske borgmestre bliver udsat for chikane og trusler om flerårige fængselsstraffe, hvis de vover at henvende sig på kurdisk til deres kurdisktalende bysbørn, der ofte ikke forstår tyrkisk.
Eller når de kurdiske borgmestre, der sendte et brev til den danske statsminister med en opfordring om ikke at efterkomme den tyrkiske regerings krav om at få lukket den kurdiske tv-station Roj-TV, der fra København via satellit sender til 40 millioner kurdere over hele kloden, får en retssag på halsen med trusler om 15 års fængsel.
Det er så siden - efter megen international kritik fra blandt andet 33 danske borgmestre, der støtter deres kurdiske kolleger - blevet ændret til en mildere anklage.
Men ifølge denne mildere anklage kan de pågældende borgmestre frakendes retten til at beklæde offentlige embeder i fem år.
Det vil i givet fald betyde, at de pågældende kurdiske borgmestre kan blive afskåret fra at opstille til de førstkommende kommunalvalg, hvor regeringspartiet AKP satser benhårdt på at vinde i de områder, hvor de kurdiske borgmestre med deres kompromisløse insisteren på kurdernes rettigheder har været en meget irriterende faktor for Tyrkiets nationalchauvinistiske kemalister, der til stadighed nægter at forholde sig til PKK`s i flere omgange ensidigt proklamerede og overholdte våbenhvile og forslag om en politisk forhandlingsløsning på det kurdiske spørgsmål.
Når og hvis EF-Domstolens kendelse bliver omsat til praksis, kan vi konstatere et fremskridt på demokratiseringens stenede vej.
Men de demokratiske og progressive kræfter i Tyrkiet og i Kurdistan har stadig behov for vores opbakning.
PKK blev sat på terrorlisten på lemfældig vis, mens Tyrkiets forbryderiske terrorpolitik mod kurderne fortsatte, og Tyrkiets NATO-partnere, der ifølge NATO-pagtens erklærede formål skal forsvare demokrati og frihed, i realiteten vendte døve ører og blinde øjne til - alle deres læbebekendelser til demokrati og frihed til trods.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


11. apr. 2008 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:04

Idekamp