Lissabon-traktaten åbner for den stærkeste udvidelse af EU`s magt siden 1973. Den har til formål at gøre EU til en militær stormagt
fra Syd- og Sønderjyske tilhængere af folkeafstemning om Lissabon-traktaten ved Hans Hansen, Esbjerg
Til statsministeren, regeringen og Folketinget.
Da vi før påske og igen efter påske skrev til Folketinget og efterlyste en modstander af en folkeafstemning om Lissabon-traktaten, var det ud fra den - viste det sig - naive betragtning, at folketingsmedlemmerne ville stå i kø for at få lov til forklare, hvorfor de er imod, at danskerne skal stemme om Lissabon-traktaten.
På trods af flere henvendelser til konkrete politikere og hele Folketinget lykkedes det ikke at finde én eneste politiker i det danske Folketing, der havde tid til at forklare, hvorfor en folkeafstemning om Lissabon-traktaten ikke er nødvendig.
Der kom omkring ti tilbagemeldinger, halvdelen fra politikere, der er enige med os i, at vi skal have en folkeafstemning, og resten fra modstandere, der var optaget de pågældende dage.
Statsminister Anders Fogh Rasmussen har takket nej tak hele to gange til at diskutere den vigtigste sag i Danmark for tiden, sagen om Lissabon-traktaten. Han havde som mange andre af Folketingets medlemmer åbenbart ikke tid eller lyst til at forklare, hvorfor Lissabon-traktaten ikke skal til folkeafstemning.
Det selv om den stort set indholdsmæssigt og betydningsmæssigt er den samme som den 'Forfatningstraktat', vi skulle have stemt om i 2005.
Udvidelse af magt
Lissabon-traktaten åbner for den stærkeste udvidelse af EU`s magt siden 1973. Den har til formål at gøre EU til en militær stormagt, og den vil tvinge medlemslandene til at foretage en væsentlig udvidelse af deres militære udgifter - på et tidspunkt, hvor der ingen militære trusler er imod os.
Lissabon-traktaten vil også på væsentlige områder lade EU overtage styringen af vores retsvæsen. EU skal ikke alene bestemme, hvad der skal være strafbart. EU skal også fastsætte, hvad straffen skal være.
Samtidig ændres stemmereglerne, så et lille land som Danmark i praksis ingen indflydelse vil få på de trufne beslutninger.Traktaten er så vidtgående, at den som en selvfølge burde sendes til folkeafstemning.
Men det vil Lissabon-tilhængerne ikke. De har forpligtet sig til selv at træffe afgørelsen, så vælgerne ikke kan få mulighed for at sige noget.
70 procent vil stemme
Ja, ikke nok med det. De vil endog ikke diskutere traktaten og den manglende folkeafstemning.
70 procent af danskerne ønsker ifølge meningsmålinger en folkeafstemning om Lissabon-traktaten. Vi synes, det er vigtigt, at befolkningen høres, når så vidtgående traktater skal vedtages.
Sven Skovmand, tidligere medlem af Folketinget og EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU, stillede sig til rådighed som tilhænger af en folkeafstemning, men ingen modstandere af en folkeafstemning om Lissabon-traktaten kunne komme/var villig til at komme til mødet den 7. april.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278