Kollegaerne er utilfredse med, at sygeplejersker, der er skiftet til privat-hospitaler, får højere løn
Hanne Rosenvold, 54 år. Sygeplejerske på Hvidovre hospital. Medlem af DSR.
Torsdag den 28. februar:
Mens jeg skriver det her, er der fortsat forhandlinger mellem Sundhedskartellet og Danske Regioner. Men forhandlinger skal være afsluttet inden ugens udgang!
På den afdeling, hvor jeg arbejder, er vi løbende blevet orienteret om forhandlingerne af vores tillidskvinde. Indtil nu har det handlet om de indgåede delforlig som har handlet om vilkårene for tillidsmænd, noget om seniorordninger og mere om noget, jeg ikke husker.
Det er nok, fordi sygeplejersker egentlig ikke synes, disse delforhandlinger er særlig interessante. Også for os handler overenskomstforhandlingerne nemlig først og fremmest om højere løn.
Når der bliver snakket overenskomst i personalerummet, er der ingen tvivl om, at alle slutter op om kravet om højere løn. Kollegaerne er utilfredse med, at sygeplejersker, der er skiftet til privathospitaler, får højere løn. Og mindst lige så utilfredse med, at mennesker, der i forskellige job passer maskiner og computere, tjener mere end os, der passer mennesker.
Vi bliver nogle gange spurgt, om vi er parat til at gå i strejke! Det er de fleste indstillet på, selvom det er hårdt. Min afdeling var i konflikt i både 1995 og 1999, og det er ikke rart at skulle sige nej til at hjælpe mennesker, der har brug for hjælp.
Så vi håber vores fagforening, Dansk Sygeplejeråd, er i stand til at overbevise arbejdsgiverne om, at det er fornuftigt at gå med til markante generelle lønstigninger. Ikke meget tyder på det. Arbejdsgiverne vil ikke af med mere end de 12,8 procent, som de statsansatte har fået.
Tror vi så på det? Nej, ikke rigtigt. Så vi er så småt begyndt at snakke om, hvordan det nu er en konflikt organiseres. Foreløbig har vi sikret, at alle er medlemmer af fagforeningen, og vi er glade for, vi har en tillidskvinde.
Offentligt ansatte fra forskellige faggrupper skriver dagbog til Arbejderen om stemningen og diskussionerne på deres arbejdsplads i forbindelse med OK 2008.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278