Regeringens aggressive angreb på de offentligt ansattes rimelige lønkrav og krav om flere hænder, er politisk begrundet og uden baggrund i de økonomiske realiteter
fra Sekretariatet Teknologi & Kommunikation i Metal Hovedstaden
Årsmødet udtaler sin støtte til deres overenskomstkrav.
Det store flertal i Danmark ønsker et velfungerende offentligt velfærdssystem, hvilket vi gerne betaler skat til, men uden nok hænder og uden ordentlige løn- og arbejdsforhold kan velfærdssystemet ikke fungere tilfredsstillende.
Dertil kommer desuden, at velfærden vil blive udhulet af manglende arbejdskraft.
Når regeringen mener, der er råd til at give skattelettelser for ti milliarder kroner, skal der også være råd til at opfylde kravene fra de mennesker, der arbejder for vores samfund.
Den danske befolkning prioriterer det offentlige velfærdssystem og ønsker:
- at sundheds- og sygehusvæsen, er velfungerede
- at børne- og undervisningsinstitutioner har et højt fagligt niveau under nutidige rammer
- at ældre og svage får den nødvendige omsorg og pleje
- at den offentlige sektor har et højt serviceniveau over for borgerne.
De politikere, der bestemmer og administrerer skatteindtægterne, skal følge denne prioritering. Pengene er der - de skal ikke ligge i statskassen - men ud og forbedre kvaliteten for både ansatte og brugere.
Træk den såkaldte jobplan tilbage. Regeringens fremlagte jobplan er et yderligere slag mod velfærden. At lave begrænsninger i perioden for supplerende dagpenge vil ramme den offentlige velfærdssektor og de svageste på arbejdsmarkedet hårdt.
Regeringen har ikke afsat penge nok til, at de offentlige institutioner kan ansætte den arbejdskraft på fuld tid, som de har brug for. De, der er ansat på nedsat tid, vil enten være tvunget til at forlade området eller blive sat i en urimelig økonomisk situation. Det er uacceptabelt.
Årsmødet henleder opmærksomheden på de advarsler, fagbevægelsen fremlagde, da Folketinget vedtog deltidsloven. Med jobplanen føjes spot til skaden.
Forslaget om tillige at belønne lønmodtagere, der er så privilegerede, at de har mulighed for at blive på jobbet, løser ikke problemet med de mange aldersbestemte afskedigelser. Uligheden vil blive yderligere øget i forhold til de mange, der ikke kan få job, fordi virksomhederne foretrækker yngre arbejdskraft. Dette skal også ses i lyset af, at regeringen konstant stiller nye krav, øger kontrollen og i det hele taget forringer forholdene for de svageste grupper i samfundet. 'Jobplanen' løser ikke, men øger derimod problemerne for samfundet.
Vedtaget af årsmødet den 5. februar.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278