I forbindelse med skandalen om bostedet Tokanten for udviklingshæmmede, er der en anden konflikt som har været mere upåagtet under socialborgmester Mikkel Warmings administration. Og den er også otte måneder gammel
af Poul Møller, København
Gaderummet, som er et socialpsykologisk fristed for hjemløse og udstødte unge, og som har eksisteret mere end i ti år, og med deres specielle arbejdsmetoder bevirker, at flere hundrede marginaliserede unge er kommet ind i en positiv udvikling, blev lukket i maj måned.
Efter en tilsynsrapport, og efter at en psykiater og to andre kollegaer, der aldrig har været i Gaderummet, kritiserede samarbejdet mellem Gaderummet og psykiatrien, blev Gaderummet lukket. Den ansvarlige psykiater havde en time om måneden til at besøge Gaderummet i, og de aftaler han eventuelt havde ved siden af med klienter, overholdt han ikke altid. Alligevel fældes dommen, at det er Gaderummet, der ikke vil samarbejde med psykiatrien.
På dette spinkle grundlag lukker man Gaderummet i praksis fra dag til dag.
Langt fra alle psykiatere er enige i kritikken. Dr.med. Preben Brandt, formand for Rådet for Socialt Udsatte, er gået ind i arbejdet i Gaderummet og Gaderummets nye bestyrelse, sammen med kendte advokater samt Morten Nissen og Line Lerche Mørch, lektorer i psykologi.
Det ser ud som om, at modviljen fra kommunen side mod Gaderummet skyldes, at man bruger andre pædagogiske metoder end alle andre steder på området.
Efter lukningen i maj er der ikke blevet udbetalt flere penge af kommunen, og man bryder faglige regler om lønudbetaling, ved ikke at udbetale personalet skyldig løn.
Klienterne er blevet i Gaderummet, og bakker lederen og medarbejderne op, og deltager i det praktiske arbejde. Et sjældent eksempel på et værested.
Situationen i dag er, at den daglige leder, medarbejdere og flere andre arbejder gratis i Gaderummet. Der er lukket for varmen, og snart bliver der lukket for elektricitet. De unge, som har tilholdssted i Gaderummet, bliver nægtet hjælp af det offentlige.
Bag beslutningen om at lukke Gaderummet står et samlet socialudvalg i Københavns Kommune. Måske på grund af misinformation. Den hovedskyldige i beslutningen er borgmester Mikkel Warming, der ikke har været i Gaderummet mere end en time en enkelt gang i 2006.
Gaderummet ligger i et område på Nørrebro, hvor Enhedslisten har flest stemmer. Blandt flere og flere, der har stemt på Enhedslisten, er der tvivl om, at Mikkel Warming bør blive som borgmester. Han skader partiet, som har mange dygtige folk i forskellige kommunalbestyrelser og over hele landet. Han handler for meget som en borgerlig borgmester. Derfor Mikkel, træk dig tilbage som borgmester.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278