Ældreområdet i Århus skal spare 119 millioner kroner - eller det der svarer til næsten 500 stillinger
fra social- og sundhedspersonalet på ældreområdet i Århus
Strukturændringer får erfaringsmæssigt ofte afsmittende virkning til plejepersonalet, når de forudsatte budgetbesparelser alligevel ikke holder stik. Et mindreforbrug på løn på 18 millioner kroner trods et foreløbigt regnskabsmæssigt underskud på 50 millioner kroner taler sit eget tydelige sprog.
En ændret budgetmodel skal give en besparelse på 34 millioner. Konkret har forligspartierne blot besluttet, at flere og flere ældre ikke udløser flere budgetmidler.
Nedskæringer på de ældres aktivitetsmuligheder og ringere vedligeholdelsestræning vil resultere i en hurtigere reduktion i de ældres funktionsdygtighed.
Besparelser på de øvrige serviceområder vil overføre skjulte ekstraopgaver for plejepersonalet.
Et uændret serviceniveau vil med ovenstående forudsætninger betyde, at social- og sundhedspersonalet skal løbe endnu stærkere end tilfældet allerede er i dag.
Personalet på ældreområdet har fået nok!
Social- og sundhedspersonalet vil ikke acceptere yderligere tempoopskruning og øget nedslidning. Forligspartierne må garantere, at budgetforliget ikke vil få denne konsekvens.
Social- og sundhedspersonalet vil ikke stå med ansvaret, når pårørende 'klager' over manglende pleje og omsorg af deres ældre. Det skal politikerne selv tage ansvaret for.
Social- og sundhedspersonalet mener, det er disrespekt for de ansatte i Århus Kommune, hvis forligspartierne fortsat ignorerer konsekvenserne af spareforliget. Forliget skal genforhandles med henblik på at fjerne de sociale skævheder og den øgede belastning af de ansatte.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278