23 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Fush og Bogh

Fush og Bogh

Lørdag, 17. juni, 2006, 00:00:00

Jo der er stærke bånd mellem verdens mægtigste og vores mægtigste. Fush og Bogh står sammen i en ubrydelig koalition, der skal redde verden fra terrorstater

USA er en af de magter, der fylder godt. Den økonomiske magt, de mange muskler og den lave moral betyder, at landet tilmed bruger metoder, som andre ikke ville slippe godt af sted med.
Det skaber fjender. Og i den situation er det naturligvis godt at have nogle gode venner. Eller i det mindste én rigtig god ven.
Bogh er en rigtig god ven af Fush og hans USA. Derfor har Bogh netop været i USA, hvor han mødte verdens rigeste mand, verdens mægtigste mand og verdens stærkeste mand. Vores statsminister tonede frem sammen med den mægtigste.
På White House-hjemmesiden, der fortæller alt om præsidentens gøren og laden, er der en kort notits om Boghs besøg:
'Danmark er en tæt allieret i krigen mod terror, en værdsat partner for at fremme frihed i verden og et nøglemedlem i FN`s Sikkerhedsråd. Under premierminister Fogh Rasmussens leadership, gør Danmark en bemærkelsesværdig indsats ved at støtte folkene i Irak og Afghanistan, ved at fremme reformer og demokrati i Mellemøsten som sådan og er en advokat for transatlantisk partnerskab i arbejdet om fælles udfordringer'.
Som den første statsleder i halvandet år fik Fogh æren af at blive inviteret til Camp David.
Efter samtalen mellem Fush og Bogh på landstedet erklærede præsidenten, at de var enige om værdier og om at frihed vil kunne ændre verden.
Fogh på sin side udtrykte på plænen sin taknemmelighed over at være blevet inviteret til Camp David. Ja - demokrati er hvad det hele handler om, sagde Fogh, som fortsatte med at fremhæve den danske miljøpolitik!
Jo der er stærke bånd mellem verdens mægtigste og vores mægtigste. Fush og Bogh står sammen i en ubrydelig koalition, der skal redde verden fra terrorstater, der fremmer krig, udbytter naturressourcer, tilsidesætter retslige konventioner og så videre.
I denne bestræbelse drog Bogh videre på sin store USA-tur. Verdens rigeste mand Bill Gates havde bevilget en samtale med Bogh på 32 minutter i Seattle.
Hvorvidt han også nåede at ryste hånd med Arnold Schwarzenegger er uklart.
Uanset hvor stærk en ven USA har, så hjælper det ikke en disse.
Over hele verden er USA mindre populær end nogensinde før. Hvis man spørger folk, og det er vel egentlig meget demokratisk, så mener folk i 13 ud af 15 lande, at USA har gjort verden til et farligere sted at leve på grund af Irak-krigen.
Mellem 60 og 70 procent af befolkningen i så forskellige lande som Tyskland, Storbritannien og Tyrkiet mener, at USA`s (og Danmarks) krig i Irak er en trussel mod verden. Det er Fush`s USA som folk er i mod.
Den hurtigt voksende afstandtagen fra Fush`s USA udvikler sig ad nogle politiske og principielle brudlinier. Derfor er det positivt, fordi det fremmer den nødvendige antiimperialisme og samtidig skaber bedre rum for at lande kan gå nye veje, sådan som det for eksempel sker i øjeblikket i Latinamerika.
Fush og Bogh kan derfor se frem til et voksende uvejr, som vil straffe deres arrogance.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


17. jun. 2006 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp