Der er ikke meget reform af velfærdssamfundet i regeringen udspil. Derimod er der masser af forringelser og ødelæggelse af velfærden.
fra RBF København
Regeringens kurs er klar - mindre velfærd og mere liberalisme, hvor de frie markedskræfter kommer til at spille den afgørende rolle på alle velfærdssamfundets kerneydelser.
Regeringens udspil rummer særligt syv angrebspunkter:
- Forringelse af efterlønnen.
- Halvering af dagpenge for de 25-29-årige.
- Forringelser i mulighed for understøttelse til de 55-59-årige.
- Skærpede rådighedsregler for ledige.
- Skærpede regler for de studerende.
- Indslusningsløn for ikke hvide.
Disse generelle forringelser vil især få konsekvenser for mange af vore medlemmer, som arbejder på deltid, arbejder som reserver og løsarbejdere, indvandre og flygtninge, sæsonansatte og de mange i branchen med ofte arbejdspladsskift og perioder med ledighed og naturligvis de mange af vores medlemmer, som er nedslidt. Man skal huske, at restaurationsbranchen er en af de brancher med størst overdødelighed.
Samtidig forsøger regeringen at blande sig i de kommende overenskomstforhandlinger. Efter at havde foretaget massive nedskæringer på efteruddannelserne lover regeringen nu at afsætte en milliard kroner under forudsætning af, at lønmodtagere i fremtiden medfinansiere vores egne efteruddannelser igennem løntilbageholdenhed i overenskomsterne.
Vi skal opfordre til massiv afvisning af regeringens udspil. Vi ønsker ikke afvikling og liberalisering af velfærden. Der er råd til øget og forbedret velfærd. Aldrig har Danmark været så rigt. Aldrig tidligere i historien har den arbejdende befolkning skabt så mange værdier.
Derfor skal vi opfordre fagbevægelsen til aktiv kamp for de solidariske principper for udviklingen af velfærden i tæt samarbejde med andre folkelige bevægelser. Lad os følge eksemplet fra Frankrig og ikke bare protestere, men også vise vores utilfredshed.
Og vi skal opfordre de såkaldte arbejderpartier i Folketinget til at lytte til græsrødderne, især i fagbevægelsen og iblandt ungdommen, og ikke indgå halvrådne politiske kompromiser på bekostning af solidariteten.
Vedtaget på generalforsamling 5. april.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278