Regeringen hævder, at Udligningsreformen skal skabe større lighed, men den opfylder ikke målet
af Tue Tortzen Fælleslisten (T), Hillerød
Halvdelen af de skatter, der kommer ind til kommunen fra firmaer og selskaber, skal nu udlignes. I en en by som Hillerød har vi så store udgifter til veje, kloakker og andre anlæg, fordi der kommer nye virksomheder til.
Disse udgifter skal i en lang årrække dækkes af selskabsskatterne, som vi nu får halveret. På boligområdet straffer man de kommuner, der har vist socialt ansvar og bygget almennyttige boliger ved at fjerne boligstøtteudligningen med de kommuner - for eksempel Gentofte - som næsten ingen støttede boliger har.
Man fristes til at tro, at det er indført for at få sat gang i privatiseringen af de almennyttige boliger og dermed gøre det endnu sværere for folk uden formue at få tag over hovedet.
Der er rimelighed i, at velhavende Hillerød skal aflevere til fattige Vestlolland, men det er ikke rimeligt at gøre det på en måde, som bremser erhvervsudviklingen og straffer de kommuner, som fører en ansvarlig boligpolitik.
Fælleslisten vi arbejde på, at de nedskæringer og skatteforhøjelser, vi bliver pålagt i Hillerød bæres af de bredeste skuldre, men vi er enige med borgmesteren i, at det ikke kan ske uden at gøre ondt. Vores politiske venner i Folketinget - Enhedslisten - har stillet et forslag til reform, der er langt mere retfærdigt : fuld statslig refusion af kontanthjælp, sygedagpenge og førtidspension.
Det ville være en reel lettelse for de kommuner i yderdistrikterne, hvor der ikke er noget arbejde, men billige boliger som tiltrækker folk med små indkomster.
Vi håber, at regeringen med denne reform åbner øjnene på flere borgere, så de ikke stemmer på regeringspartierne og Dansk Folkeparti ved næste valg, den regering må stoppes.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278