23 Feb 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Serviceeftersyn af regeringen

Serviceeftersyn af regeringen

Lørdag, 12. marts, 2005, 00:00:00

De ledige er blevet en tilbudsvare i VK-regeringens effektivitets- og privatiseringsbod, og skal nu til serviceeftersyn som din gamle bil

af Claus Andersen, Århus
De arbejdsløse er blevet en vare som din gamle bil. I et omfangsrigt og detaljeret regeringsgrundlag fik de 800.000, der er uden for arbejdsmarkedet, kun nogle få sider.
'Nye mål' for de arbejdsløse er et serviceeftersyn. 60.000 flere skal i arbejde i 2010 med et 'serviceeftersyn af beskæftigelsespolitikken'. VK-regeringen betragter mennesker som gamle biler og opfører sig som skrothandlere, der giver bilen en gang lak, så den ser ny ud, selv om den er gammel og rusten.
60.000 arbejdspladser skabes ud af den blå luft, eller som Frank Aaen sagde under partilederrunden før valget: 'I taler som om, der bliver flere arbejdspladser, når der bliver flere ansøgere.'
VK-regeringens serviceeftersyn skal få 25.000 flere indvandrere i arbejde. De unge skal blive hurtigere færdig - 5.000 flere i arbejde. Mindre sygefravær - 2.000 flere i arbejde. De ældre skal fastholdes på arbejdsmarkedet - 7.500 flere i arbejde. Bedre fungerende arbejdsmarked - 5.000 flere i arbejde.
Vi skal have en lav indslusningsløn, dagpengereglerne skal strammes og rådighedspligten skærpes. Beskæftigelsesmålet er ikke realistisk siger både Nationalbanken, OECD, de økonomiske vismænd og danske bankøkonomer. Hvem mon har behov for et serviceeftersyn?

Dramatisk fald
Regeringen fører beskæftigelsespolitik med fakturapolitik, pisk og gulerod, krystalkugler og clairvoyante evner.
Hvordan gik det med deres tidligere spådomme? Siden regeringen kom til er arbejdsløsheden steget med over 30.000 personer. Nye beskæftigelsestal viser et dramatisk fald på 13.200 fuldtidsansatte fra 3. kvartal til 4. kvartal sidste år.
VK-regeringens 'nye mål' ligner selvmål og man er målløs, når Anders Fogh Rasmussen i sin åbningstale i Folketinget siger, at 'reformer vil gå hånd i hånd med tryghed'. Alligevel prioriteres jobformidling til de stærke ledige, mens de svageste og syge kan visiteres til løntilskud og jobtræning på aktiverings- og tilskudsfabrikker eller et jobløst fleksjob.
Fleksjob forventes i år at koste kommunerne 940 millioner kroner til ledighedsydelse og for de penge får de fleksjobbere, der bliver så syge af den lange ventetid i ledighedskøen, at de endelig kan få den førtidspension de måske skulle have haft fra starten.

En gang lak
Beskæftigelsesindsatsen skal privatiseres med en økonomisk gulerod om 'resultattilskud' og kontant belønning til dem, der er bedst til at få ledige i arbejde. Vi får kontrol frem for job og der konkurreres på mennesker.
De ledige er blevet en tilbudsvare i VK-regeringens effektivitets- og privatiseringsbod og skal nu til serviceeftersyn, som din gamle bil og som hos skrothandleren blive undersøgt for om der stadig er dele, der kan tjenes penge på, hvis de får lidt lak og bliver shinet op.
Måske kan den ledige sælges til nedsat pris, som arbejdskraft med løntilskud eller udliciteres til højstbydende. Til sidst kan de dårligste leveres til privathospitalerne. En undersøgelse fra Århus viser de socialt dårligst stillede borgere i gennemsnit koster næsten ti gange så meget i sygehusudgifter som de bedst stillede.
Måske er det VK-regeringen, der trænger til et serviceeftersyn og blive kigget lidt i sømmene, så vi igen kan få en anstændig beskæftigelsespolitik og ikke bare en gang lak. Giv den til VK-regeringen.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


12. mar. 2005 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:17

Idekamp