Valget er udskrevet til 8. februar. Det vigtigste emne vil næppe blive behandlet i valgkampen, fordi de fleste konkurrenter ved valget har det samme EU-program
af Jens-Peter Bonde, medlem af EU-Parlamentet for JuniBevægelsen
Det er kun de fire små partier, Enhedslisten. Kristendemokraterne, Minoritetspartiet og Dansk Folkeparti, som tager afstand fra forfatningen. I alle andre partier skal man lede med lup for at finde en kandidat, der vil sige nej til forfatningen.
Find dem - eller stem på et parti, der vil støtte den danske grundlovs folkestyre.
EU-forfatningen vil gøre folketingsvalg mindre interessante. Der vil stadig være en vis interesse til, hvem der skal administrere den samme EU-politik. Personvalget mellem Rasmussen og Lykketoft kan stadig lokke vælgere frem.
Men når det går op for vælgerne, at de vigtigste politiske spørgsmål om arbejde og velfærd afgøres i udlandet, risikerer vi en meget lavere valgdeltagelse og et meget svagere demokrati.
EU-forfatningen flytter beslutninger på 60 områder fra danske vælgere og vores folketing til flertalsbeslutninger i EU. Her mister vi meget mere magt og indflydelse end den vigtige, men begrænsede indflydelse, som samles op af EU-Parlamentet.
Det demokratiske underskud forstærkes. De ansvarlige for demokratitabet er dem, der stemmer for forfatningen.
JuniBevægelsen råder til at bruge stemmen med rettidig omhu. Find en kandidat, der mener det samme om EU som dig selv.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278