Så er valget overstået, og hvor det dog dejligt, at Folkebevægelsen stadig har en plads i Parlamentet
af Janni Milsted
Jeg var blevet godt træt af at høre om alle de kandidater, der vil kæmpe for miljøet, og som fornægter, hvad deres egen gruppe hidtil har stemt for i Parlamentet. At det stadig bliver tilladt med flere miljøgifte, oven i købet nogle der har været forbudt i Danmark.
Bare man dog kunne afsløre mere, hvad det er, der foregår.
Men jeg kan da godt blive harm over, at der på Brugsens hylder står en masse giftstoffer, såsom Round up med mere. Det kan enhver købe og forurene grundvandet med. Der er giftstoffer mod myrer og andet småkravl, men det mærkelige er, at man både kan få noget, der er meget giftigt for mennesker og noget, der ikke er skadeligt for andet end myrerne. Men det er det, der kaldes det frie marked.
Jeg har denne gang valgt to røde sommeropskrifter. Den ene er den gammeldags rødgrød, som man beder alle udlændinge om at kunne udtale, og som jeg oplever, at flere og flere danskere ikke ved, hvordan man laver, for man kan få den færdiglavet. Den anden er en jordbærtærte, som smager dejligt og som kan bages i god tid inden man skal have gæster. Den skal bare pyntes lige inden serveringen. Det hele er selvfølgeligt lavet af økologiske varer.
Rødgrød
350 gram ribbede ribs, 400 gram hindbær, 1/2 liter vand, 150 gram sukker, evt. korn af en stang vanille, 2-3 spsk. kartoffelmel, 1 dl koldt vand til at røre kartoffelmelen ud i.
Rens, skyl og kog bærrene møre i vandet i 5-10 minutter. Pres blandingen gennem en sigte. Kom saften i en gryde og bring den i kog. Smag til med sukker og evt. vanillekorn. Udrør kartoffelmelet i koldt vand, sluk for gryden så saften ikke koger og rør kartoffelmelet i. Grøden må ikke koge, efter at kartoffelmelet er tilsat, så bliver den 'lang'. Kom grøden i en skål og drys den med sukker. Sukkeret forhindrer, at der dannes skind på grøden. Afkøl den. Server grøden med fløde eller mælk til.
Tips: Der kan også bruges solbær eller jordbær til grøden, det drejer sig om at blande alle de røde bær, man har. Man kan også jævne saften med maizenamel.
Jordbærtærte
Dej: 150 gram mel, 100 g. smør, 50 g. flormelis, 1 æggeblomme eller 2 spiseske fløde.Fyld: Ca. 400 g. jordbær.Evt. 100 g. smeltet, hvid eller mørk chokolade. Evt. flødeskum eller creme.
Smuldr smørret i melet. Sigt flormelis i, og saml dejen med æggeblomme eller fløde. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1/2 time. Rul dejen ud i en passende størrelse og beklæd en smurt tærteform hermed. Hvis den er svær at rulle ud så tryk dejen sammen i tærteformen. Bag den i ovnen ved 175 grader i 20-30 minutter. Lad den blive kold. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovn. Smør chokoladen på tærtens inderside. Lad det stivne. Læg skivede jordbær på.
Man kan undlade chokoladen og bare komme flødeskum og jordbær på.
Det er en lækker, smuk og nem dessert.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278