BUPL´s kongres har været indkaldt ekstraordinært den 11. marts 2004. Det er sket som en konsekvens af forretningsudvalgets håndtering af sagen vedrørende tre chefers fratrædelsesaftaler og den manglende inddragelse af hovedbestyrelsen i sagen
fra BUPL
Kongressen har drøftet og besluttet en handleplan, for at undgå lignende situationer fremover, og har endvidere pålagt TR-løngruppen at komme med forslag til ændring af bestemmelserne for valgte lønnede tillidsfolks fratræden og fratrædelsesgodtgørelser. Disse regler ønsker vi at debattere med vores medlemmer.
Kongressen udtrykker tillid til, at BUPL med vedtagelsen af handleplanen, under det nyvalgte forretningsudvalgs ledelse, vil genvinde sit ry som den troværdige, ansvarlige, involverende, dygtige, gennemskuelige, handlekraftige og solidariske organisation for pædagoger og klubfolk, som hidtil har gjort at vi ikke blot har følt os som pædagoger, men som BUPL'ere.
I den tid denne sag har verseret, har BUPL fortsat sit arbejde på alle de områder, vi forpligtede os på ved den seneste ordinære kongres i 2002. Sagen har ikke standset dette arbejde, men har øget vort fokus på, at den tætte dialog og koordinering med medlemmernes synspunkter og behov er vigtig også i det daglige arbejde.
BUPL står som fagforbund konstant over for vigtige udfordringer - udfordringer som kræver en aktiv og koncentreret arbejdsindsats. I den kommende tid presser tre store opgaver sig på:
Det kommunale forhandlingsarbejde
De senere år har vi oplevet en markant forringelse af de kommunale budgetter, især i 2002 og 2003. Det skal vi imødegå med et styrket forhandlingsarbejde med redskaber, vejledninger og støtte. Vores arbejde med at udforme præcise strategier for indsatsen i hele organisationen, samt målrettet analyse-og dokumentationsmateriale, skal intensiveres. Indsatsen skal koordineres med de øvrige tiltag, BUPL har iværksat på området.
I forhold til kommunalreformen vil BUPL også være klar til at matche sin organisation til det nye Danmarkskort, således at forbundets og fagforeningernes gennemslagskraft bevares og styrkes.
Forarbejdet til Overenskomst 2005
En af de største udfordringer ved de kommende overenskomstforhandlinger bliver at præsentere et alternativ til Ny Løn. Det nye lønsystem skal sikre fokus på den pædagogiske kerneydelse og skal afspejle den kollektive arbejdskultur på det pædagogiske område.
Samtidig skal hele organisationen samles om overenskomstfornyelsen igennem en fortsat medlemsdebat og en fortsat debat med vores forhandlere lokalt og vores samarbejdspartnere på området.
Professionen
Der skal sættes ind for at styrke vores profession, både udadtil og indadtil. Vores område oplever i disse år i stigende grad anerkendelse som et betydningsfuldt rum for børns dannelse og udvikling og ikke blot pasning. Denne udvikling må også slå igennem ude i kommunerne, hvor det faldende børnetal må bruges til at skabe de nødvendige ressourcer til dette arbejde og ikke blot tjene til at retfærdiggøre nedskæringer.
Indadtil skal vi udvikle visioner for den fortsatte udvikling af professionen og ruste os til at være en aktiv og kvalificeret medspiller, når det kommer til udvidelse af vores opgaver i forbindelse med blandt andet læreplansdebatten og andre udfordringer.
Kongressen opfordrer medlemmer, fagforeninger og forbundsledelse til at finde sammen om løsningen af disse opgaver og om en fortsat udvikling af et handlekraftigt BUPL.
Enstemmigt vedtaget på kongressen den 11. marts.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278