13 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Holdningskampen

Holdningskampen

Lørdag, 23. august, 2003, 00:00:00

Forskellen til trods er Højre og Venstre ens i forhold til fjenden. Sammen har de blæst til iHOLDNINGSKAMP/i. Det begyndte med kamp mod råd og nævn, mod smagsdommer´riet og kamp mod fællesskabet i skolen. Det fortsætter sammen med Dansk Folkeparti på indvandringsspørgsmålet, terrordagsordenen med begrænsning af menneske- og demokratiske rettigheder.

Højre - Venstre er en alen ud af to stykker. Venstre er det liberale parti, som i et moderne samfund kun kan overleve som regeringsbærende parti under visse betingelser. Et grundvilkår er, at der er et samfund, der kan nedbrydes. Liberalismen skal på den måde have et medie, at leve på som en cancer. Liberalismen er en cancer ideologi.
Højre - eller de konservative - er et langt mere moralsk parti. Grundlaget er Gud, Konge og Fædreland. Det er de gamle dyder, der her slår igennem som mere fart på motorvejene samt revselse i skoler og fængsler. De konservative ved man, hvor man har.
Forskellen til trods er Højre og Venstre ens i forhold til fjenden. Sammen har de blæst til HOLDNINGSKAMP. Det begyndte med kamp mod råd og nævn, mod smagsdommer'riet og kamp mod fællesskabet i skolen. Det fortsætter sammen med Dansk Folkeparti på indvandringsspørgsmålet, terrordagsordenen med begrænsning af menneske- og demokratiske rettigheder.

Vågn til kamp...
Det seneste trut kommer fra Brian Mikkelsen. Meningstyranniet skal bekæmpes, bebuder kulturministeren som et ekko af statsministeren. Hans hovedpointe er, at 'De venstreorienterede nærmest har monopol på, at ytre sig gennem opdragelse og meningspåvirkning. De sidder på toppen af bjerget og dikterer'.
De røde kører med klatten, og de vil gøre det de næste ti til tyve år, mener Brian, der dog medgiver at 'mange af dem utvivlsomt er dygtige og hæderlige mennesker.... '
Nu skal det være slut. Brian Mikkelsen vil trænge de venstreorienterede tilbage, og han 'vil ikke sidde med hænderne i skødet og vente på at de bliver pensionerede...' Han lover, at det bliver et organiseret top-down projekt '... regeringens kultur- og værdikamp er en oplagt mulighed. Nu har vi endelig, efter at være kommet til den politiske magt, et rum til at sige nogle af de ting, vi ikke har haft mulighed for under de sidste 30 år meningstyranni'. Taktikken er klar: 'Vi skal ændre bevidstheden og dernæst tage fat på samfundsreformerne'.

... af jer dvale
Lyser det ikke langt væk af fejhed? Ingen har forhindret Brian Mikkelsen i at fremføre alle de storslåede holdninger, han har haft lyst til. Er pressen med Politiken, Berlingske Tidende, alle Stifttidenderne, Weekendavisen velkørende venstreorienterede medier, der forhindrer ham i at komme til orde?
Næppe - måske ligger forklaringen på Mikkelsens frustration et andet sted. Folk hører nok hvad han siger, men ser straks himmelfaldent mod loftet og slår afværgende ud med armene - nå ja, denne Mikkelsen.
Fænomenet er kendt. Tove Fergo har sendt 6.000 indbydelser ud til et storstilet møde i Kerteminde om fremtidens folkekirke. Færre end 100 har meldt sig. Hun kan heller ikke forstå den manglende genklang: 'Kirkerne er jo synlige, de rager op alle vegne, de ligger nærmest side ved side, og kirkeklokkerne larmer og kalder hver søndag morgen. Hvorfor går man ikke ind? Hvorfor siger man, at dørtrinnet er for højt... ', lyder det frustreret fra Fergo, der heller ikke kan forstå Højre-Venstres trængsler i HOLDNINGSKAMPEN.

Bare en hvid væg
Desværre er det sådan at Højre-Venstre og deres holdninger har godt fat i samfundet og dets institutioner. Også når det gælder det psykiatriske område.
En islandsk psykiater Pétur Hauksson, der sidste år var leder af Europarådets delegation i Danmark, kritiserer den danske praksis. Han mener den er dybt forældet.
Det viser sig blandt andet i antallet af bæltefikseringer af patienter. I 2001 var der 236, der var fikseret i mere end en uge - enkelte i 100 dage eller mere. Det er mange set i forhold til andre lande. 'Det er de samme sygdomme i hele verden. Så det må have med faglige holdninger og psykiatriske traditioner at gøre. Det er som man siger, noget, der sidder i væggene. Det sidder fast og er svært at lave om på'.
Hauksson nævner, at det er en udbredt opfattelse i Danmark, at psykiatriske patienter skal have mindre stimuli fra omverdenen. 'Derfor er de rum, man bruger til fiksering, helt uden stimuli. Der er bare en hvid væg... Sådan er de ideale protestantiske rum.
Set i et større perspektiv kunne dét være billedet på, hvad Brian Mikkelsens holdningskamp ville ende med, hvis han kunne sætte sit projekt igennem.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


23. aug. 2003 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp