LO Storkøbenhavn tager skarpt afstand fra USA`s krig mod Irak. Det forekommer som om, at USA absolut har villet denne krig. På intet tidspunkt har man reelt villet tage FN og verdens øvrige lande med på råd.
fra formandsmøde i LO Storkøbenhavn
I LO Storkøbenhavn tager vi også klart afstand fra VK-regeringens følgagtighed overfor Præsident Bush. Og vi tager klart afstand fra, at Danmark deltager i krigen.
I stedet burde vi fokusere på, hvad der er årsagerne til verdens konflikter. Vi burde engagere os langt mere i at forebygge - økonomisk, socialt og politisk. Især burde Danmark og EU presse på for at få det palæstinensiske spørgsmål løst nu! Der bør lægges maksimalt pres på den israelske regering for at trække sig tilbage til de af FN anerkendte grænser. Danmark og EU må ligeledes overalt i Mellemøsten støtte en udvikling for velfærd og demokrati. Ikke ved krig men ved øget økonomisk støtte og ved praktisk, demokratisk støtte.
Regeringen har slet ikke dette perspektiv for øje. På den måde hænger udenrigs- og indenrigspolitik desværre alt for godt sammen. Hvorfor skulle en regering, der har travlt med at bryde velfærden ned hjemme hos sig selv være interesseret i at bygge den op ude i verden? Det er derfor også tankevækkende, at de regeringsledere, der vil i krig er de samme, der har ført an i den nyliberalistiske offensiv med privatisering, individualisering og omfordeling fra de dårligst stillede til de mest velstillede. Vi taler selvfølgelig om Bush i USA, Blair i England, Aznar i Spanien og Fogh Rasmussen i Danmark.
I fagbevægelsen i Storkøbenhavn vil vi engagere os mod krigen samt engagere os aktivt med at udvikle demokratier. Og vi opfordrer fagbevægelsen over det ganske land til at gøre ligeså. Konkret vil vi indkalde vore medlemsorganisationer til et møde om krigen og dens årsager, og vi vil invitere LO-Storbyerne og netværket Fagligt Ansvar til et møde for at diskutere, hvordan fagbevægelsen kan engagere sig i krigsmodstanden.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278