04 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Sundhed under EU

Sundhed under EU

Fredag, 10. januar, 2003, 00:00:00

Nedskæringerne af offentlige udgifter er et krav fra EU - fordi de vil have privatiseret alt. Vores ´regering´ og finansminister sender derefter kravene videre til amterne, der så skal skære ned i deres budgetter. De bliver endda truet med store bøder

af Jens Topsøe-Jensen, Haslev
I Ugeskrift for Læger fra den 6. januar 2003 findes to artikler, som taler for at sundhedspolitikken skal underkastes EU's kompetence i Forfatningstraktaten 2004 - i hvert fald som nogle minimumskrav.
Erfaringerne fra tidligere viser desværre, at så går der kun meget kort tid før EU har tiltaget sig total kompetence på området, fordi EU's udpegede kommission og bureaukrati lider af et fuldstændigt umætteligt magtbegær. Derefter vil også hele sundhedsvæsenet blive privatiseret og de transnationale milliardfirmaer vil som rovgribbe kaste sig over deres bytte, fordi der er hundredvis af milliarder kroner at hente i dette 'marked', hvor man kan tjene store penge på syge mennesker.
Så bliver der 'amerikanske' tilstande, hvor for eksempel sygehusene først og fremmest er til for sagførerne, forsikringsselskabernes og medicinalkoncernernes skyld og patienterne kun er et nødvendigt onde. Her bliver fattige mennesker igen taberne. De er jo uinteressante og får den dårligste behandling, fordi de ikke kan betale.
Hvis man vil, så kan man sagtens forhandle sig frem til alt det sundhedspolitiske samarbejde mellem Europas lande (som er praktisk) - på det mellemstatslige plan. Det er slet ikke nødvendigt med EU-indblanding her!
At den politiske EF-domstol lige som hele EU er een stor 'systemfejl', skal ikke misbruges som begrundelse for at nedlægge vores egen danske sundhedspolitik og sygehusvæsen.
Nedskæringerne af offentlige udgifter er et krav fra EU - fordi de vil have privatiseret alt. Vores 'regering' og finansminister sender derefter kravene videre til amterne, der så skal skære ned i deres budgetter. De bliver endda truet med store bøder, hvis de, for at prøve at bevare sygehusene, formaster sig til bare at øge amtsskatten med 0,1 procent, fordi folket, borgerne og patienterne faktisk gerne vil betale mere for at bevare et godt dansk skattefinansieret sygehus- og sundhedsvæsen.
Dette betragter EU derimod som konkurrenceforvridende på deres indre marked for sygdom og sundhed.
Andre uhyggelige og enorme skandaler omkring dette indre marked - for eksempel kogalskab, mund- og klovsyge, svinepest og salmonella er jo bare nogle af konsekvenserne af EU's religiøse dogme med den frie bevægelighed: At intet må stoppes ved grænserne.
Hvis vores demokrati og velfærdssamfund skulle få en chance til, så må vi altså huske at stemme nogle andre politikere til magten i Folketinget.

Jens Topsøe-Jensen er læge.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


10. jan. 2003 - 00:00   30. aug. 2012 - 12:21

Idekamp