Spørgsmålet er, hvorfor skulle alt dette til i en by som Sønderborg, og hvorfor skulle der arresteres folk for en så uskyldig handling som at hoppe i vandet
af Henrik Poulsen, Sønderborg
Der er nu gået to måneder siden EU's topmøde i Sønderborg. To spørgsmål står tilbage.
Sønderborg blev ikke kendt ude i verden, som borgmesteren naivt regnede med, da han flot beværtede de fine ministre med følge. Der blev nævnt beløb på 100.000 kroner af borgmesteren og i adskillige læserbreve, men runde tal er jo lette at håndtere.
Derfor kunne det i disse sparetider være interessant at høre, hvad det rigtige tal er. Hvad løb det op i, når man regner det hele med. Forberedelser, personaleforbrug, leje af skibe, mad og ikke mindst drikke, underholdning, fældning af træer, gangbro til slottet, ekstra vedligeholdelse af offentlige og private arealer. Udgiftsrækken er længere. Alene gaverne til politikerne, embedsmændene, journalisterne og de cirka 400 politfolk må have kostet en formue.
Kort sagt: Har man lavet en endelig opgørelse, og hvad har det kostet Sønderborg? Og her er vel at mærke kun tale om de kommunale udgifter, resten af EU's cirkus betaler vi jo også, men over amts- og statsskatterne.
Sønderborg blev som sagt ikke kendt ude i verden for topmødet, men den bliver husket, fordi der i forbindelse med den fredelige demonstration blev arresteret flere personer. Medierne kaldte det 'tumult i Sønderborg'.
Der har i Danmark været afholdt fire andre topmøder, siden vi i juli fik formandskabet for Unionen. Ved alle topmøderne har der været demonstreret, og alle steder har politiet opført sig pænt og holdt sig i baggrunden uden at være synligt tilstede.
I Sønderborg var det anderledes. Først lavede man en generalprøve, hvor 80 kampklædte betjente øvede sig på demonstrationsruten på 40 højtråbende, flaskekastende og maskerede 'demonstranter'. Under selve demonstrationen mødte politiet talstærkt op i fuld udrustning, bortset fra seks civilklædte. Man stoppede og kontrollerede biler på vej til Sønderborg, og mange andre pudsigheder kunne nævnes.
Spørgsmålet er, hvorfor skulle alt dette til i en by som Sønderborg, og hvorfor skulle der arresteres folk for en så uskyldig handling som at hoppe i vandet. Hvem tog beslutningen om den meget dramatiske arrestation af de badende, og hvem havde i det hele taget den politimæssige magt i byen den dag, hvor Sønderborg kom på 'verdenskortet' med en negativ nyhed?
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278