»Med Hollandes indtog i den franske præsidentvalgkamp er det imidlertid, som om nye vinde er begyndt at blæse.«
Sådan sagt
SF kan ikke få armene ned efter det franske præsidentvalg i søndags. Her vandt socialdemokraten François Hollande som bekendt, og han indtager det franske præsidentpalads på tirsdag, den 15. maj.’
»Valget af Hollande markerer en kærkommen og afgørende ændring i europæisk politik og ikke mindst håndteringen af den finansielle krise. Finansiel disciplin skal suppleres med investeringer i vækst og jobskabelse«.
Sådan skriver tre fremtrædende SF’ere; Jesper Petersen, politisk ordfører for SF, Lisbeth Bech Poulsen, SF’s EU-ordfører og Emilie Turunen, SF-medlem af EU-parlamentet i et indlæg, der blev bragt i Politiken i går.
Et er, at SF som alle andre EU-tilhængere, ynder at gøre EU identisk med Europa for at smykke Unionen med lånte fjer og dermed give den ekstra vægt.
Noget andet og mere alvorligt er, at SF siden, det indtog regeringstaburetterne, mere har været optaget af at skære ned og fyre ansatte i staten og statens institutioner end at skabe nye arbejdspladser. Alligevel skriver de tre SF’ere følgende:
Sultedøden nær
»Medicinen til at helbrede den europæiske krise har været ensidig. Nedskæringer af offentlige udgifter og stram budgetdisciplin i en grad, hvor observatører, internationale organisationer og forskere nu gør opmærksom på, at patienten er sultedøden nær«.
Det er værd at huske på, at SF sammen med resten af regeringen har haft formandskabet for EU, mens den omstridte finanspagt er blevet forhandlet på plads. En finanspagt, der netop ensidigt kræver stram budgetdisciplin, nedskæringer og færre ansatte i den offentlige sektor. Der har ikke været mange kritiske ord om den kurs fra SF hidtil. Tværtimod har SF selv bidraget til »sultedøden«.
»Den danske regering har selv tilsluttet sig finanspagten ud fra den fornuftige betragtning, at der må være orden i de offentlige budgetter, hvis man skal få økonomien på ret kurs«.
Som bekendt var der »orden« i den danske statskasse, indtil den forrige regering gav ufinansierede skattelettelser til den rigeste del af befolkningen.
Det er ellers ikke, fordi de tre SF’ere ikke er klar over situationens alvor.
»EU er i recession for anden gang under krisen, næsten 25 millioner mennesker er arbejdsløse i Europa – og næsten hver fjerde af de unge er uden arbejde. Det har enorme menneskelige og samfundsøkonomiske omkostninger.«
Alligevel er SF og regeringen er i højere grad i færd med at forlænge arbejdsløshedskøen i Danmark end at korte. For regeringens målsætning er at øge udbuddet af arbejdskraft.
Et rødt Frankrig?
Det skal blandt andet ske gennem dens udspil til »reform« af fleksjob-ordningen og førtidspensionen og øge arbejdstiden, som regeringen lægger op til gennem trepartsforhandlingerne.
Men med Hollande i Elysé-palæet, ser det hele meget lysere ud.
»Med Hollandes indtog i den franske præsidentvalgkamp er det imidlertid, som om nye vinde er begyndt at blæse. Hollande har insisteret på at supplere den stramme finanspolitiske disciplin med et nyt fokus på vækst og jobskabelse, og han får støtte fra mange sider.«
Stop lige en halv. Et af François Hollandes vigtigste krav under valgkampen var en genforhandling af finanspagten. Han har blandt andet også sagt, at han vil hæve pensionsalderen for visse grupper på arbejdsmarkedet. Tiden vil vise, om Hollande også vil gennemføre løfterne.
Det er en ganske anden kurs, end den danske regering følger. Men de tre SF’ere skriver:
»Et rødt Frankrig vil være en opbakning til den linje, den danske regering repræsenterer«.
Kære SF’ere. Det er da en sandhed med modifikationer, hvis altså Hollande virkelig gennemfører, den politik, som har lovede under valgkampen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278