Kompensation til handikappede er ikke privilegier eller positiv særbehandling, men et forsøg på at udjævne et ulige udgangspunkt.
af Lene Witte, direktør i Gigtforeningen
Regeringen har lagt reformforslag på bordet for førtidspension og for fleksjob. Forslagene indeholder både godt og skidt.
Men helt afgørende skidt er det, at regeringen med loftet på fleksjobordningen åbenlyst er i gang med at bryde et af de mest grundlæggende principper i dansk handicappolitik.
I Danmark har vi et kompensationsprincip. Det vil sige, at man bliver økonomisk kompenseret for sit handicap, så sygdom ikke tvinger en familie fra hus og hjem.
Kompensationsprincippet er en helt afgørende brik i bestræbelsen på at skabe lige muligheder og sikre et så lige udgangspunkt som overhovedet muligt.
Kompensation er ikke privilegier eller positiv særbehandling, men et forsøg på at udjævne et ulige udgangspunkt.
Gigtforeningen ønsker at holde fast i dét kompensationsprincip, der i dag sikrer en lønmæssig ligestilling for mennesker med et handicap, og at de i højere grad kan leve som alle andre.
Fjerner man kompensationsprincippet, så er der tale om en voldsom forringelse af livsvilkårene for mennesker, der i forvejen har svært ved at klare sig.
Midt i diskussionen om de kommende reformer er det vigtigt at få afklaret, hvad regeringen vil.
Vil S, R og SF holde fast i kompensationsprincippet? Ja eller nej? Jeg efterlyser et svar.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278