19 Jan 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hvad vil Enhedslisten?

Hvad vil Enhedslisten?

Fredag, 20. januar, 2012, 18:18:02

Enhedslisten er på banen hver gang, en udlænding kommer i klemme. Det er godt. Derfor er det underligt, hvor usynlig Enhedslisten er, når ældre og handicappede ikke får den hjælp, de har krav på

af Kim Nielsen, Køge

Enhedslisten ynder at sige, at partiet stemmer for enhver lille forbedring for de svageste i samfundet og imod enhver forringelse mod den samme gruppe.

I forbindelse med finansloven  blev der lagt øgede afgifter på forbrugsvarer samt grønne afgifter, der alt andet lige ville ramme underklassen hårdest.

Det støttede Enhedslisten.

Enhedslisten fortalte stolt, at man havde sørget for, at overførselsindkomster havde fået et afdrag på 23 kroner om måneden.

Når man sammenholder det med de nævnte afgifter og det faktum, at finansieringen af satspuljerne sker på en mindre regulering af overførselsindkomster, så efterlader det én med det indtryk, at der kan ske forringelser og endda store for de svagest stillede med Enhedslistens velsignelse.

Enhedslisten er på banen hver gang, der er en historie om en udlænding, der kommer i klemme, hvilket er godt.

Derfor er det underligt, hvor fraværende eller usynlig Enhedslisten er, når det gælder ældre og handicappede, der ikke får den hjemmehjælp eller pleje, som de har krav på efter lov om social service.

Enhedslisten glemmer tilsyneladende, at folk lægger mærke til dem, der ikke alene taler om deres rettigheder, men også er på, når deres rettigheder bliver tilsidesat.

Enhedslisten støtter ifølge nyhederne, at unge skal arbejde for kontanthjælpen.

Dermed har Enhedslisten tilsluttet sig tvangsaktivering.

En filosofi, der går ud på at sparke ned og få folk til at opføre sig som løntrykkere og skruebrækkere.

Ret og pligt?

De absolut svageste unge kan se frem til at blive holdt i tvangsarbejde og fattigdom,  til de bliver »voksne« nok til at få en førtidspension. På det tidspunkt er det lykkedes at få ødelagt de pågældende godt og grundigt

Det er en gåde for mig, at tillidsfolk fra Enhedslisten er hoppet med på at påstå, at ret og pligt er et korrelat uden at reflektere over holdbarheden af påstanden.

Ifølge grundlovens §75 stk. 1 har borgeren ikke ret til et arbejde, efter samme bestemmelse §75, stk. 2 har borgeren pligt til at forsørge sig og sine ved et arbejde. Noget som de samme partier i regeringen i 1990’erne udvidede til også at stå til rådighed for et imaginært arbejdsmarked.

Højesteret godkendte, at en borgers kontanthjælp kunne fratages, såfremt borgeren sagde nej tak til at grave huller for frøer eller bygge et skur til en ged, samtidig med at borgeren var hjemløs.

Højesteret tilkendegav, at der ikke var tale om tvang i den betydning, som henholdsvis den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 4 og ILO konventionen nr. 29 anvender.

ILO har ventet på svar Danmarks siden 2005

ILO deler tilsyneladende ikke helt Højesterets opfattelse, idet ILO siden 2005 har anmodet den danske regering om at få eksempler på, hvor mange i dagpengesystemet, der i kortere eller længere perioder har fået frataget deres dagpenge efter lov om en aktiv arbejdsmarkedspolitik.

Den borgerlige regering har ikke ønsket at svare på det – og tilsyneladende ønsker Enhedslisten ikke at presse på, for at Danmark får svaret på ILO’s henvendelse.

Derfor er jeg i tvivl om hvor seriøst Enhedslisten tager menneskerettighederne, når de ikke ønsker at forholde sig til det eller svare på henvendelser fra mig.

Jeg har ikke i hele mit liv stemt på et venstrefløjsparti – og senere på Enhedslisten – for at få en borgerlig politik, der har en skæv fordelingspolitik og anvender tvangsaktivering.

Måske lever jeg i en tid hvor ikke alene SF, men også Enhedslisten glemmer sine rødder. Det medfører en mørk fremtid for mange svagt stillede i vores samfund.

Det kan tænkes, at de grupper ikke ser socialismen, som en løsning, fordi tillidsfolkene var med til at føre en liberalistisk økonomisk politik.

Og dem, der måtte være i tvivl om udsagnet, kan bare tænke på afskaffelse af efterlønnen, forkortelse af dagpengene, bebudede forringelser af førtidspension, fleksjob og kontanthjælp.

Det skal sammenholdes med at Enhedslisten tilsyneladende støtter lettelser af topskatten.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


20. jan. 2012 - 18:18   30. aug. 2012 - 19:21

Læserbrev