En Gallup-undersøgelse viser, at Socialdemokraternes og SF’s vælgere mener, at dagpenge¬forringelsen skal rulles tilbage til fire år.
af Niels C. F. Rasmussen, Naksov, folketingskandidat for Enhedslisten Lolland og medlem af partiets hovedbestyrelse
Både Anders Samuelsen fra Liberal Alliance (LA) og Torben Hansen fra SF har i den sidste tid i Folketidende forholdt sig til dagpengeforringelsen i form af vedtagelsen af en halvering af dagpengeperioden fra fire til to år.
Anders Samuelsen er stolt over, at en hans partis mærkesager, halvering af dagpengeperioden, er blevet vedtaget af VKO-flertallet på trods af, at både V og O tidligere har forsvoret at lægge stemmer til en sådan arbejdsmarkedspolitik.
Til Anders Samuelsen kan jeg sige, at der ikke tidligere har været noget bevis for, at tidligere forkortelser af dagpengeperioden har resulteret i flere job. Snarere tværtimod.
Danske dagpengemodtagere under den nuværende fire-års periode har i forvejen nogle dårlige og urimelige livsbetingelser. Masser af personer på dagpenge har i dag ikke en gang råd til tandlægebesøg, indboforsikring, fødselsdagsgaver og vinterstøvler til børnene, hvilket også de borgerlige partier efterhånden er vidende om.
Nu vil VKO-flertallet og LA gøre disse menneskers tilværelse endnu ringere, da mange af dem hurtigere kommer på kontanthjælp. Denne politik kan vi ikke være bekendt i et såkaldt velfærdssamfund.
En forholdsvis ny Gallup-undersøgelse viser, at 61 procent af Socialdemokraternes vælgere og 64 procent af SF’s vælgere mener, at dagpengeforringelsen skal rulles tilbage til fire år. Dette støtter Enhedslisten, men vi er mere ambitiøse, da Enhedslistens sidste årsmøde i maj 2010 besluttede, at dagpengeperioden skal forlænges, altså til mindst fem år.
Hertil kommer, at vores tidligere arbejdsmarkedspolitiske ordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, i 2007 har udtalt, at dagpengene skal sættes op til niveauet fra 1980’erne. Dette er stadig god Enhedsliste-politik.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278