16 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Med retsforbeholdet kan vi hjælpe flygtninge

Med retsforbeholdet kan vi hjælpe flygtninge

Retsforbeholdet hindrer ikke, at Danmark deltager i en ansvarlig fordeling af flygtninge eller andre hjælpeindsatser rettet mod flygtningekrisen

Det påstås alt for ofte i debatten om retsforbeholdet, at Danmark på grund af vores retsforbehold ikke kan tage en andel af de flygtninge, som EU-landene vil forsøge at fordele mellem sig. Det passer bare ikke.

EU fører langt fra en politik, der bygger på medmenneskelighed og en global tankegang.

Retsforbeholdet giver os frihed til selv at bestemme hvilken retspolitik og asyl- og udlændingepolitik, der skal føres i Danmark. Det betyder, at vi med retsforbeholdet kan gøre mere eller mindre for at hjælpe flygtninge.

Der er således intet i retsforbeholdet, der forhindrer, at Danmark kan deltage i en mellemstatslig kvotefordeling af flygtninge med EU-landene og andre lande.

Med retsforbeholdet sikrer vi til gengæld, at demokratiet fungerer i Danmark.

Vi kan stille vores politikere til ansvar for den retspolitik og asyl- og udlændingepolitik, der føres i landet. Desuden vil retsforbeholdet også tvinge vores politikere til at tænke selvstændigt i stedet for hjerneløst at følge efter EU.

Det mener vi især er vigtigt i forhold til den politik, EU fører på flygtningeområdet. For EU fører langt fra en politik, der bygger på medmenneskelighed og en global tankegang.

Samtidig må vi styrke FNs indsats for at sikre varige løsninger på konflikterne, samt FNs hjælpearbejde, der må tilføres de nødvendige penge.

I Folkebevægelsen mod EU arbejder vi for at fastholde retsforbeholdet og opfordrer samtidig det danske Folketing til at sikre en human og solidarisk flygtningepolitik.

Vedtaget på landsledelsens møde den 20. september:

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


01. okt. 2015 - 09:07   01. okt. 2015 - 09:10

Udtalelse

fra Folkebevægelsen mod EU