Torsdag morgen klokken 9:00 er Folketingets partier sat stævne i Beskæftigelsesministeriet, hvor de skal diskutere en ny pensionsordning.
Der er folk, der har knoklet siden de kom ud af folkeskolen. De skal ikke blive ved til de er langt oppe i 60'erne eller 70'erne.
Ole Wehlast, Fødevareforbundet
Og politikerne vil blive mødt af demonstranter, der vil fortælle dem, at ikke alle lønmodtagere kan blive længere på arbejdsmarkedet i takt med, at middellevetiden stiger.
– Der er folk, der har knoklet som slagteriarbejdere, brolæggere eller rengøringsassistenter, siden de kom ud af folkeskolen. De hverken kan eller skal blive ved med at knokle, til de er langt oppe i 60'erne eller helt ind i 70'erne, siger Ole Wehlast, forbundsformand for Fødevareforbundet NNF, der har indkaldt til demonstrationen.
Velfærdsforliget fra 2006
Siden det såkaldte "velfærdsforlig" blev indgået i 2006, er pensionsalderen med stigende styrke blevet en del af den politiske debat – ikke mindst i de fagforeninger, som organiserer de ufaglærte og håndværkerne med de mest nedslidende job.
Forliget, som den daværende VK-regering aftalte med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, indebærer, at tilbagetrækningsalderen skal stige, når levetiden stiger, og betyder, at Danmark om få år vil have Europas højeste pensionsalder.
På det seneste har både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti givet efter for det vedvarende pres og erklæret sig villige til at se på en løsning.
Politikerne skal holdes til ilden
Beskæftigelsesministeren har indkaldt til forhandlingerne, og det har skabt et håb blandt mange nedslidningstruede danskere, og derfor skal politikerne holdes til ilden, mener Ole Wehlast.
– Det har taget politikerne lang tid at indse, at deres forringelser af efterlønnen og samtidig gradvise øgning af pensionsalderen efterlader en gruppe hårdtarbejdende danskere i en svær knibe. Derfor opfordrer vi så mange som muligt til at møde op foran beskæftigelsesministeriet og sørge for, at politikerne ikke glemmer det igen på vej ind til forhandlingerne, siger Ole Wehlast.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278