Dansk Byggeri og Dansk Industri (DI) bliver lagt sammen. Det har ligget på tegnebrættet længe, men er nu en realitet. Sammenlægningen blev godkendt først af Dansk Byggeris repræsentantskab i tirsdags og med stort flertal af de delegerede på DI’s ekstraordinære generalforsamling onsdag.
Sammen-lægningen vil styrke danske virksomheders stemme – både på internationalt, nationalt og lokalt plan.
Lars-Peter Søbye, formand DI
– Det er en fantastisk nyhed midt i en historisk svær krise. Mere end nogensinde før har vi brug for at stå sammen for at styrke dansk erhvervsliv og økonomi. Med sammenlægningen får vores medlemsvirksomheder endnu bedre rådgivning, støtte og netværk. Det vil komme hele Danmark til gode, siger DI’s formand Lars-Peter Søbye.
>>LÆS OGSÅ: Dansk Industri og Dansk Byggeri barsler med sammenlægning
DI styrker sin position
I mange år har DI spillet førsteviolin ved overenskomstforhandlingerne på det private arbejdsmarked og haft en afgørende stemme i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), når resultatet af forhandlingerne skal gøres op.
I fremtiden får DI endnu mere at skulle have sagt. Med sammenlægningen, der gælder fra 1. september 2020, vokser DI's nuværende medlemstal fra 11.700 til 17.400. Dermed vil DI tegne sig for over 66 procent af lønsummen i DA, mens DA's øvrige 13 medlemsorganisationer tilsammen tegner sig for den resterende del.
Med arbejdsgiverorganisationens egne ord bliver DI "Danmarks ubetinget største og bredest favnende erhvervs- og arbejdsgiverorganisation" ud af DA's 14 medlemsorganisationer.
Tænker nationalt og internationalt
Dansk Byggeri etableres som et branchefællesskab for bygge- og anlægsvirksomhederne, og Dansk Byggeris formand Claus Bering ser frem til at stå på "den exceptionelt stærke fælles platform, byggebranchen har med det nye DI."
– Der ligger en kæmpe styrke i, at vi kan samle os på tværs af brancher, virksomhedsstørrelse og geografi for at kunne varetage virksomhedernes interesse – både i vores services og rådgivning og i det politiske arbejde for at skabe de bedst mulige rammer for at drive virksomhed, siger Claus Bering.
DI’s formand Lars-Peter Søbye understreger, at sammenlægningen samtidig vil styrke danske virksomheders stemme – både på internationalt, nationalt og lokalt plan.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278