Mens Politiet, Arbejdstilsynet og SKAT i 2014 foretog 1.708 kontrolbesøg hos udenlandske virksomheder og arbejdssteder, blev der i 2017 kun foretaget 958 kontrolbesøg.
Det er alfa og omega, at politikerne får landet en langvarig aftale, som sikrer en effektiv kontrol med social dumping.
Henning Overgaard, 3F
Forbundssekretær i Malerforbundet Martin B. Hansen ryster på hovedet af den dalende indsats mod social dumping, når andelen af udenlandsk arbejdskraft i samme periode er steget med 25 procent. Udviklingen overrasker ham imidlertid ikke:
– Regeringen har med de sidste års besparelser og nedskæringer i blandt andet Arbejdstilsynet i høj grad nedprioriteret kampen mod social dumping, udtaler forbundssekretæren på forbundets hjemmeside.
Pengene skal svare til behovet
Martin B. Hansen så gerne, at Folketinget sikrede faste bevillinger, så Politiet, Arbejdstilsynet og SKAT kan udføre kontrollen af lønsnyd, skattesvindel og brud på arbejdsmiljøloven på et niveau, der svarer til problemets omfang.
Også fagforbundet 3F efterlyser et andet system til kontrol af udenlandske firmaer og ansatte i stedet for de midlertidige og kortvarige midler, som bevilges på finansloven. 3F foreslår, at pengene skal følge antallet af udlændinge, der kommer til landet for at arbejde.
Fleksibelt system
På den måde kan indsatsen både stige og falde - alt efter hvor mange udenlandske arbejdere, der kommer til Danmark.
– Vi skal selvfølgelig have en kontrol med social dumping, som svarer til udfordringerne. Med 25 procent stigning i udenlandsk arbejdskraft de sidste tre år, er det alfa og omega, at politikerne får landet en langvarig aftale, som sikrer en effektiv kontrol med social dumping, siger Henning Overgaard, der er forbundssekretær i 3F, til Avisen.dk.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via
87278