Fredag holder ambulancerne over det meste af landet stille, og der køres kun ud til akutte situationer.
Falckredderne har nedlagt arbejdet i protest mod de nye overenskomster, som 87 procent af dem stemte nej til. Men fordi LO's 11 medlemsforbund samlet set stemte ja, så skal redderne følge den nye overenskomst de næste tre år.
Gutterne er altså så vrede og frustrerede, at de har valgt at sætte sig på røven.
Jørgen Knudsen, tillidsmand Holbæk
– Siden mandag har der været holdt møder med Falcks ledelse. Vi ønsker, at de skal komme med et udspil til, hvordan de vil forvalte den nye og nedstemte overenskomst, forklarer Jørgen Knudsen til Arbejderen.
Han er tillidsrepræsentant for knap 100 kolleger på Falck-stationen i Holbæk.
– Vi ønsker ledelsens håndslag på, at de ikke vil bruge de nye overenskomster, med mindre der er enighed. Men det håndslag har ledelsen ikke ønsket eller ikke villet give. Vi har forsøgt at holde kollegerne i ro, men gutterne er altså så vrede og frustrerede, at de har valgt at sætte sig på røven, siger Jørgen Knudsen.
Pres på ledelsen
De strejkende håber, at deres reaktion kan lægge pres på Falckledelsen for at imødekomme deres krav.
Det er fjerde dag, at Falcks ambulancekørsel berøres af strejker, siden overenskomstafstemningen blev offentliggjort den 20. april. Det startede i Køge fredag i sidste uge. I mandags var det redderne på Sjælland og onsdag redderne i Nordjylland, der fik luft for deres utilfredshed
– Kollegerne er især utilfredse med reglerne for døgnvagter og rådighedsvagter. I forvejen er mange af vores weekends berørt, og vi frygter nu at blive kaldt på arbejde i weekender, hvor vi har palnlagt at være sammen med familien, siger Jørge Knudsen.
Nej til lønnedgang
Falckarbejderne på stationen i Holstebro skriver i en fælles udtalelse til ledelsen, at de ønsker beskyttelse på døgnvagter uden lønnedgang, skriver DR nyheder.
Videre skriver de, at de forventer at opretholde arbejdsnedlæggelsen indtil formuleringen "Falck har på dialogmøder tilkendegivet, at forventningen er, at anvendelse af rådighedsvagter kun vil ske på frivillig basis" bliver ændret i en ny hensigtserklæring.
Redderne i Ringsted ønsker en genforhandling af overenskomsten og kræver fuldt betalte pauser, pauseintervaller på to timer og mindre brug af underleverandører.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278