17 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Fleksjobber vandt retssag mod kommune

Fleksjobber vandt retssag mod kommune

Fleksjobbere, der bliver vinterhjemsendt, skal tilbage i deres gamle fleksjob, fastslår Ankestyrelsen i en klar afgørelse.

Fra protest mod fleksjobreformen.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

En fleksjobber ansat ved Sønderborg Kommune Vej & Park har fået medhold efter 15 måneders venten på Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen har slået fast, at fleksjobberen, der var sendt hjem for vinteren i 2012-2013, ikke skulle genansættes efter de nye regler i fleksjobreformen, som kommunen påstod.

Det viser, at der er grænser for, hvor små sko en kommune kan gå i.
David Gibsen, 3F

I stedet skulle fleksjobberen tilbage i sit gamle fleksjob med aflønning efter den gamle ordning, fra før reformen trådte i kraft 1. januar 2013.

Det giver en stor lønforskel. Med den gamle ordning får fleksjobberen løn for 37 timer. I den nye ordning er der kun løn for de otte timer, den effektive arbejdstid er beregnet til. Dertil kommer et tilskud fra det offentlige. Det giver også mere i pension og feriebetaling, at være lønnet efter den gamle ordning.

Ankestyrelsens afgørelse vil smitte af på andre, der er i fleksjob et sted, hvor der kan aftales hjemsendelse. Det siger David Gibson, der er forhandlingssekretær i Den offentlige Gruppe i 3F.

- Jeg er glad for afgørelsen. Det viser, at der er grænser for, hvor små sko en kommune kan gå i. Jeg håber, andre får glæde af afgørelsen, der er klokkeklar. Vi har at gøre med en gruppe på arbejdsmarkedet, der i forvejen ikke har for meget at rutte med, siger David Gibson til Fagbladet 3F.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. jul. 2014 - 13:38   04. jul. 2014 - 14:23

Fleksjob

ur@arbejderen.dk
Fleksjobreform
  • Fleksjobreformen trådte i kraft 1. januar 2013.
  • Mens fleksjobbere tidligere fik en fuldtidsløn på i hvert fald mindstelønsniveau af deres arbejdsgiver, som så fik et tilskud fra det offentlige, får fleksjobberen nu kun løn for sin effektive arbejdsindsats. Dertil kommer et tilskud for det offentlige.
  • For de fleste betyder de nye fleksjobregler en stor lønnedgang i forhold til de tidligere regler. En pædagog i 20 timers fleksjob mister omkring 4500 om måneden i løn og pension. 
  • Reformen betyder flere andre ændringer. Fleksjob er nu tidsbegrænsede til fem år ad gangen. Og man kan ikke umiddelbart blive ansat i fleksjob på sin hidtidige arbejdsplads.