Presset på løn- og arbejdsforhold er blevet forstærket af den globale økonomiske krise og liberaliseringen af verdensmarkedet.
Det fastslår 3F's internationale udvalg i forbindelse med forbundets kongres, der blev skudt i gang lørdag.
Vi i 3F kan lære af jeres arbejde med at organisere lønmodtagerne og I kan lære af os.
Johnny Skovengaard, formand 3F's internationale udvalg
Trods modstand og langt barskere vilkår for fagligt aktive end her i Danmark er det lykkedes 3F's internationale samarbejdspartnere i Arika, Latinamerika, Østeuropa, Mellemøsten og Asien at organisere tilsammen 40.000 nye medlemmer i 2012.
Fredag aften var dagligdagens alvor for en tid lagt til side, og nogle af kongressens internationale gæster deltog i en fest hos 3F Aalborg.
- Vi i 3F kan lære af jeres arbejde med at organisere lønmodtagerne og I kan lære af os, sagde Johnny Skovengaard, formand for 3F's internationale udvalg, som var vært for arrangementet.
Blandt gæsterne var Enjula Mpofu, formand for bygningsarbejderforbundet ZCATWU i Zimbabwe.
Hun fortalte, at det ikke kun er en udfordring at hverve nye medlemmer blandt afrikanske bygningsarbejdere. ZCATWU er også oppe imod staten, der har forsøgt at beslaglægge forbundets bygning. En kamp som bygningsarbejderforbundet foreløbig har vundet.
I andre lande er det direkte forbundet med livsfare at kaste sig ind i fagforeningsarbejde og kampen for ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Det gælder i Colombia, der er verdens farligste land at være fagligt aktiv i, men også i Honduras og Guatemala kan det koste livet at være fagligt aktiv.
Johnny Skovengaard fortalte, at han nu overlader stafetten til en ny person med håbet om, at forbundet stadig vil prioritere samarbejdet med faglige kræfter rundt om i verden.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278