I fem måneder har det store plejefirma Caregruppen sagt nej til at indgå overenskomst med FOA. Det får nu forbundet til at sende konfliktvarsel mod firmaet, skriver Avisen.dk.
Enkelte private aktører i plejesektoren er helt uden moral i jagten på at score nemme penge.
Dennis Kristensen, FOA
Caregruppen overtog sidste år en lang række plejeopgaver hos ældre fra Falck Hjemmepleje i Kolding og Odense.
Falck har overenskomst med FOA, men Caregruppen har opsagt overenskomsten, og de har afskediget de nuværende medarbejdere, og tilbudt dem genansættelse på stærkt forringede løn- og arbejdsvilkår.
Udover Kolding og Odense har Caregruppen også afdelinger i Assens, Vejle og Fredericia.
- Det er i den grad usympatisk, at firmaet gerne vil modtage kommunernes fulde betaling for at levere ældrepleje til mange hundrede ældre. Men de vil ikke give medarbejderne den samme betaling, som kommunerne selv og andre private plejefirmaer yder for arbejdet, siger forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA i en pressemeddelelse.
Konflikten kan træde i kraft den 1. april 2014, og vil betyde at FOA-medlemmer i Caregruppen, går i strejke.
Dennis Kristensen kalder plejefirmaets praksis for en "hyr og fyr-sag" og det er ikke den første af slagsen. FOA har nu rejst sagen i Arbejdsretten med påstand om, at metoden er i strid med virksomhedsoverdragelsesloven.
- Det fortæller desværre en yderst kedelig historie om, at enkelte private aktører i plejesektoren er helt uden moral i jagten på at score nemme penge, mener Dennis Kristensen.
FOA har også varslet sympatikonflikt, så vikarbureauer med overenskomst hos FOA ikke må udføre arbejde for Caregruppen. Samtidigt opfordrer FOA de øvrige LO-forbund til ikke at udføre arbejde for det konfliktramte firma.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278