23 Jun 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Forlig satte punktum i sag om fyret tillidsrepræsentant i Zoo

Færdig i Zoo

Forlig satte punktum i sag om fyret tillidsrepræsentant i Zoo

3F krævede genansættelse af fyret tillidsrepræsentant. Forlig lukkede sagen, og fra i mandags var den tillidsvalgte ikke længere ansat, men faglige aktioner var ikke spildt, mener faglig sekretær i 3F.

De røde faner foran indgangen til Zoologisk Have i København gav anledning til mange snakke med børn om, hvad en fagforening er.
FOTO: Aage Christensen
1 af 1

Mandag den 1. marts var officielt første dag, hvor Jesper Jakobsen ikke længere var ansat i Zoologisk Have i København. Men reelt har dyrepasseren ikke været på arbejde siden den 30. november sidste år, hvor 3F indgik forlig med arbejdsgiverne.

Vi oplevede, at gæsterne, som ofte var børnefamilier, lige fik en snak om de røde faner, og hvad en fagforening er for noget.
Tina Høegh Nielsen, 3F København

– Vi har indgået et forlig med en såkaldt fortrolighedsklausul, så derfor kan jeg ikke udtale mig mere om sagen, siger Tina Høegh Nielsen, der er faglig sekretær i 3F København, hvor den fyrede tillidsrepræsentant er medlem.

Efter behandling af sagen i det fagretlige system udtaler Zoologisk Have København og 3F/3F København i en fælles erklæring: ".... Alle parter erklærer sig tilfredse med, at sagerne nu er afsluttet, og alle parter finder ligeledes de løsninger, som man er nået frem til i fællesskab, for tilfredsstillende. Herudover har parterne ingen kommentarer."

Fagforeningen har under sagen skildret et forløb, hvor ledelsen i Zoo under dække af en trængt økonomi benyttede sig af muligheden for at slippe af med tillidsrepræsentanten.

>>LÆS OGSÅ: Zoo fyrer tillidsmand efter 17 år

Fyret efter 23 år

Jesper Jakobsen havde været ansat i Zoologisk Have i 23 år og i 17 af dem været tillidsrepræsentant, da han blev fyret sammen med tre kolleger.

3F krævede, at tillidsrepræsentanten blev genansat, og spørgsmålet er så, om det har været spildt gentagne gange at stå udenfor indgangen til Zoo med materialer til gæsterne om sagen.

– Vi kan ikke løbe fra, at vi ikke fik vores krav igennem, men der er vist ingen tvivl om, at det har haft indflydelse på forliget, at haven fik negativ omtale.

– Og så oplevede vi jo som en positiv sidegevinst, at gæsterne, som ofte var børnefamilier, lige fik en snak om de røde faner, og hvad en fagforening er for noget, siger Tina Høegh Nielsen og tilføjer, at det aldrig er spild at kæmpe mod åbenlyse urimeligheder.

>>LÆS OGSÅ: 3F kræver fyret tillidsrepræsentant i Zoo genansat

Tina Høegh Nielsen glæder sig over, at Jesper Jakobsen nu kan komme videre i sit liv.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


04. mar. 2021 - 11:00   04. mar. 2021 - 15:39

Arbejdsmarked

noc@arbejderen.dk