Arbejdsmiljøet bliver dårligere på grund af social dumping.
Det mener fire ud af ti ifølge en undersøgelse blandt 212 medlemmer af 3F Bygge, Jord og Miljø i København, skriver Fagbladet 3F.
De lader være med at stille krav til sikkerheden. De ved, at det koster penge, og de er bange for at blive udskiftet med billig, udenlandsk arbejdskraft.
Claus Westergreen, 3F
En af forklaringerne kan være, at frygten for at blive fyret til fordel for billig, østeuropæisk arbejdskraft får mange til at acceptere farligere arbejde.
- Der er kollegaer på byggepladserne, der lader være med at stille krav til sikkerheden. De ved, at det koster penge, og de er bange for at blive udskiftet med billig, udenlandsk arbejdskraft, siger Claus Westergreen, der er formand for 3F Bygge, Jord og Miljø, til fagbladet 3F.
I undersøgelsen svarer 43 procent ja til, at de har oplevet, at arbejdsmiljøet er blevet forringet på grund af underbetalt arbejdskraft, mens hver femte svarer, at de direkte er blevet truet med at blive fyret og erstattet af udenlandsk arbejdskraft, hvis de ikke accepterede forholdene.
- Også blandt de byggearbejdere, der ikke har oplevet truslen direkte, sidder mange i skuret og frygter, at mester tænker sådan, forklarer Claus Westergreen.
Frygten for fyring kan betyde, at man accepterer at arbejde fra en stige, hvis en fuge skal kradses ud i tre meters højde, i stedet for at forlange at få et stillads op.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278