18 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Handelsskoleelever afviser elevløn til flygtninge

Frygter konkurrence på løn

Handelsskoleelever afviser elevløn til flygtninge

FOA's forslag om en særlig praktik til flygninge får en sur smiley fra Landssammenslutningen af Handelsskoleelever. Forslaget er usolidarisk, usympatisk og uden virkning, lyder skudsmålet fra næstforkvinden.

Handelsskoleeleverne ønsker ikke at have flygtninge som tvungne konkurrenter om løn. Det mener de bliver resultatet, hvis FOA's forslag om særlig praktik til flygtninge bliver en realitet.
FOTO: Martin Mounzer
1 af 1

Forud for trepartsforhandlingerne, hvor integration står øverst på dagsordenen, foreslår fagforbundet FOA, at flygtninge, skal arbejde for den lave elevløn, hvis de skal arbejde i Danmark.

Den melding vækker ikke begejstring hos landets handelselever, der frygter, at flygtningene bliver tvunget ud i hård konkurrence på løn.

Hvis man vil integrere flygtningene, skal man ikke tvinge dem til at gå for en lav løn, som vores elever ikke engang kan leve af nu.
Sally Morks, næstforkvinde

– Det her forslag er både usolidarisk, usympatisk og uden virkning. Hvis man vil integrere flygtningene, skal man ikke tvinge dem til at gå for en lav løn, som vores elever ikke engang kan leve af nu, så skal man skabe plads til dem på vores uddannelser, hvor vi er mange, som vil tage imod dem med åbne arme, udtaler Sally Morks, næstforkvinde for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

Hun uddyber:

– Jeg synes, det er rigtig usolidarisk af FOA, at de vil tvinge flygtninge ud i en hård konkurrence med os på løn. Jeg kender ingen som gerne vil konkurrere med flygtningene. Vi vil gerne have dem som klassekammerater, gode kollegaer og venner, men ikke som tvungne konkurrenter. Det er ikke en god vej at gå ned af hvis man ønsker en god integration i Danmark.

For Handelsskoleeleverne er det svært at se mening i forslaget fra FOA, som, de ikke kan se, kommer til at virke. I stedet peger de på, at virksomhederne skal tage et større ansvar på sig.

– Virksomheder tager i forvejen ikke nok elever – hvorfor skulle de så tage flygtninge? Vores uddannelser skal åbne sig op, og sikre os alle sammen gode muligheder, om man er indfødt eller flygtning. I mellemtiden må det være virksomhedernes opgave at sikre os elevpladser og arbejdspladser, lyder det fra SallyMorks.

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever repræsenterer 16.000 elever.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


09. feb. 2016 - 10:42   09. feb. 2016 - 16:50

Uddannelse

noc@arbejderen.dk