18 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Hul i lov hindrer at socialarbejdere får erstatning for vold

Hul i lov hindrer at socialarbejdere får erstatning for vold

FOTO: Ali Nabulsi
1 af 1

Offentligt ansatte, udsat for vold på deres arbejde, kan næsten aldrig få fuld erstatning.

Kommunerne må ikke tegne forsikringer, der kan dække, oplyser Socialpædagogerne, FOA og FTF, der torsdag i sidste uge holdt høring om emnet på Christiansborg.

Kommunerne tegner forsikringer for deres biler, som kan dække, hvis bilen er involveret i en trafikulykke eller udsat for hærværk. Men bliver en sosu-assistent eller en socialpædagog slået ned af en dement eller psykisk syg borger, så er der ingen forsikring, der kan dække tabt arbejdsfortjeneste, ekstra behandling og svie og smerte. Der er hul i lovgivningen, mener FOA og SL. 

- Det er helt uacceptabelt, at kommunernes biler er bedre stillet end de medarbejdere, der kører rundt i dem. Medarbejdere, der bliver udsat for vold på deres arbejde, skal naturligvis have fuld erstatning. Og det kan de få, hvis blot kommunerne tegner en forsikring, der dækker alle borgere, der ikke har en ansvarsforsikring, siger Dennis Kristensen, formand for FOA i en pressemeddelelse. 

Som reglerne er nu, er sosu-assistenten og socialpædagogen nødt til at anmelde den demente eller den psykisk syge til politiet. 

- De manglende forsikringer betyder, at de ansatte er tvunget til at involvere politi og retsvæsen, og føre sag imod dem, som de normalt er ansat til at tage sig af. Det er en ulykkelig situation for alle, og uacceptabelt, at man som ansat ikke kan gå på arbejde, og vide sig sikker på, at man er dækket af en forsikring, siger Benny Andersen, formand for Socialpædagogerne. 

FOA, SL og FTF ønskede med høringen at gøre opmærksom på det hul, der er i lovgivningen og at rejse forskellige løsningsmodeller. 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. okt. 2013 - 14:44   15. okt. 2013 - 14:45

Vold på jobbet

noc@arbejderen.dk