En undersøgelse fra Analyse Danmark viser, at 45 procent af 3F'ere tager smertestillende piller for at dulme smerter, der stammer fra jobbet.
Der er en stolthed i at kunne udføre det arbejde, som man har. Så man er langt hen ad vejen parat til at ignorere de her smerter.
Karen Søgaard, Syddansk Universitet
Undersøgelsen viser også, at smerterne rækker ud over jobbet og påvirker fritiden, skriver Fagbladet 3F. 49 procent siger, at smerterne påvirker det, de kan lave i fritiden, hver eneste uge.
Professor Karen Søgaard fra Syddansk Universitet forsker i jobsmerter. Hun siger, at jobbet fylder så meget, at man arbejder videre trods smerter. Også selvom det kræver piller.
- Rigtig mange håndterer smerterne ved at tage smertestillende medicin. Der er stor identitet i arbejdet. Der er en stolthed i at kunne udføre det arbejde, som man har. Så man er langt hen ad vejen parat til at ignorere de her smerter.
Ingrid Block er én af mange, der er er nødt til at tage smertestillende medicin for at klare sig gennem arbejdsdagen. Hun tager de første smertestillende piller klokken halv fem hver morgen.
Hun skal møde på arbejde på UC Syd i Esbjerg klokken fem. Men hun kan ikke holde til rengøringen, hvis ikke først pillerne dæmper smerten.
- Det er træls. Men jeg er stædig, og hvis man er syg, ligger man i sengen. Jeg ligger jo ikke i sengen, fordi jeg har ondt. Hvis jeg melder mig syg, skal mine kolleger også lave mere og løbe hurtigere, siger Ingrid Block.
/Newspaq/
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278