Dagpengereglerne presser 3F's medlemmer.
Syv ud af 10 er bekymrede for, om de vil kunne finde et nyt arbejde i løbet af de to år, man kan få dagpenge i dag. Af samme grund er op mod halvdelen nervøse for at miste deres arbejde.
Når der sker forringelser af rettighederne, så føler man, at balancen er tippet, og at der ikke er så mange rettigheder tilbage.
Per Christensen, 3F
Det viser en ny undersøgelse blandt 700 medlemmer, som Analyse Danmark har lavet for Fagbladet 3F.
– Dagpengereglerne er barske for de mennesker, de rammer. Cirka hver fjerde af dem, der har mistet dagpengene, er medlem af 3F. Derfor kender mange af os nogle, der har det svært, siger 3F's forbundsformand Per Christensen til Fagbladet 3F.
Tidligere undersøgelser blandt 3F's medlemmer viser, at de mener, at det sociale sikkerhedsnet er blevet ringere. Det gælder både forringelserne af efterlønsordningen og stramningerne af dagpengereglerne fra 2010.
– Jeg tror, at de fleste er enige i, at samfundet skal være bygget op om ret og pligt. Men når der sker forringelser af rettighederne, så føler man, at balancen er tippet, og at der ikke er så mange rettigheder tilbage. Så bliver det skævt, siger Per Christensen.
Kvinder mest bekymrede
Fagbladets undersøgelse tyder på, at bekymringerne over den to-årige dagpengeperiode er størst hos kvinderne.
Blandt alle medlemmer bekymrer syv ud af 10 sig for, om de vil kunne finde et nyt job på to år, mens det gælder for otte ud af 10 kvinder.
– Det kan jeg egentlig godt forstå. Kvinderne i 3F har en lidt højere ledighed end mændene, så jeg tror, at det er reelt. Folk ved faktisk godt, hvor skoen trykker, og om man selv er én af dem, der står først eller sidst i køen, når arbejdsgiverne ansætter, siger Per Christensen til Fagbladet 3F.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278