De pædagogiske assister skal gå ned i løn!
Det krav har de kommunale arbejdsgivere lagt på bordet ved forhandlingerne med fagforbundet FOA om de mere specifikke krav for den faggruppe.
Vi synes faktisk, at kravet er helt utilstedeligt, og det kommer ikke til at ske.
Kim Henriksen, sektorformand FOA
Kim Henriksen, der er formand for Pædagogisk Sektor i FOA, betegner kravet som "utraditionelt."
– Vi synes faktisk, at kravet er helt utilstedeligt, og det kommer ikke til at ske, siger sektorformanden til Fagbladet FOA.
Kommunernes Landsforening mener, at assistenternes løn er for høj i forhold til deres opgaver. En holdning som FOA langtfra er enig i.
Lav grundløn
Uddannelsen til pædagogisk assistent tager godt to år og giver typisk mulighed for ansættelse i vuggestuer og børnehaver, men også i døgninstitutioner. Grundlønnen svinger og afhænger af, i hvilken kommune vedkommende er ansat. En pædagogisk assistent i Randers Kommune får 23.804 kroner om måneden, mens grundlønnen for en pædagogisk assistent i Albertslund er 25.152 kroner. Beløbene er før skat.
Hvor meget, KL kræver lønnen ned, fremgår ikke. Men til sammenligning så er grundlønnen for pædagogmedhjælpere – det vil sige ufaglært personale – i Randers Kommune 21.548 kroner om måneden og i Albertslund 22.674 kroner.
>>LÆS OGSÅ: Næsten 40.000 FOA-medlemmer er løstansatte
Fornyelser ja – forringelser nej
Kim Henriksen kalder generelt de igangværende forhandlinger på det pædagogiske område for både spændende og bekymrende.
– Vi snakker fornyelser, som vi gerne vil være med til, og vi løber ind i forskellige krav om forringelser, som vi selvfølgelig modsætter os, siger Kim Henriksen.
Arbejdstidsregler fylder også en del i forhandlingerne på det pædagogiske område, og så skal FOA endnu engang debattere pædagogmedhjælpernes rettigheder til uddannelse med KL.
– Pædagogmedhjælperne har i årevis haft en særlig ret til uddannelse i overenskomsten, og den har kommunerne i stort set lige så lang tid ønsket væk. Den snak må vi så tage endnu engang, siger Kim Henriksen til Fagbladet FOA.
Forhandlingerne om de generelle lønvilkår for ansatte i de fem regioner og 98 kommuner er ifølge den aftalte tidsplan sat til at være på plads henholdsvis den 12. og den 19. februar.
>>LÆS OGSÅ: OK21 under coronakrisen udfordrer det faglige sammenhold
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278