28 May 2024  

KBH: Let skyet, 10 °C

Mink-firma indgår overenskomst trods tidligere afvisning

3F afblæser konflikt

Mink-firma indgår overenskomst trods tidligere afvisning

Onsdag morgen indledte 3F Vendsyssel konflikt mod minkfirmaet Christian Minkservice IVS, der afviste at tegne overenskomst. Om aftenen skiftede den rumænske ejer mening, og hans ansatte kan nu fortsætte arbejdet med aflivning af mink i Nordjylland.

FOTO: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
1 af 1

I løbet af onsdag den 14. oktober skiftede ejeren af Christian Minkservice IVS mening og besluttede sig for alligevel at underskrive en overenskomst med 3F.

Vi vil snakke med alle medarbejderne og sammen med dem sikre, at de får ordentlige arbejdsforhold.
Per Kjeldsen, 3F Vendsyssel

Som led i kampen mod coronasmitte har Fødevarestyrelsen hyret firmaet til at stå for aflivningen af mink på halvøen Gjøl i Nordjylland, men indtil onsdag aften nægtede firmaejer Catalin Aurel Ciuc at tegne overenskomst. Han har udtalt til lokale medier, at han betaler sine ansatte det samme, som 3F kræver – dog ikke pension – og han derfor ikke kan se nogen grund til, at de ansatte bliver sikret ordnede rettigheder med en overenskomst.

Det glæder Per Kjeldsen, formand for 3F Vendsyssel, at overenskomsten nu er i hus. Det betyder, at det ikke bliver nødvendigt at iværksætte den sympatikonflikt, der kunne blive en realitet om 14 dage. 

Ejer: Jeg går fallit

Catalin Aurel Ciuc er knap så begejstret. Han udtaler til TV2 Nord, at han forventer meget snart at gå fallit.

–  Jeg tror, at firmaet vil lukke om tre til fire måneder, men jeg har ikke andet valg, siger han. 

3F vil nu tage kontakt til de rumænske minkaflivere.

– Vi vil snakke med alle medarbejderne og sammen med dem sikre, at de får ordentlige arbejdsforhold, siger Per Kjeldsen til Arbejderen.

Den nordjyske fagforeningsformand har kritiseret staten for at medvirke til løndumping ved at skrive kontrakt med et firma uden overenskomst og embedsmandsværket for ikke fra start at have haft styr på forholdene, hvorunder aflivningen af mere end 1,5 millioner mink skulle foregå. 

>>LÆS OGSÅ: Staten får aflivet mink af firma uden overenskomst

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


15. okt. 2020 - 07:55   15. okt. 2020 - 10:44

Social dumping

noc@arbejderen.dk