15 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

NNF anbefaler et nej til OK-resultat

Fødevareforbundet underkender mæglingsskitse

NNF anbefaler et nej til OK-resultat

Fødevareforbundet NNF's hovedbestyrelse besluttede torsdag eftermiddag at anbefale deres medlemmer at stemme nej til resultatet af overenskomstforhandlingerne.

Slagteriarbejdernes forbund anbefaler medlemmerne at stemme nej til Forligsmandens mæglingsforslag.
FOTO: Emilia Maria Van Gilse
1 af 1

Et stort flertal af medlemmerne i Fødevareforbundet NNF's hovedbestyrelse har efter et møde i dag valgt at vende tommelen nedad til Forligsmandens mæglingsforslag.

Flere steder er den ugentlige arbejdstid allerede oppe på 42 timer, og den må ikke presses højere op.
Ole Wehlast, formand Fødevareforbundet

– Hovedbestyrelsen anerkender den store indsats forhandlingsudvalget og forhandlere fra Fødevareforbundet NNF har gjort i bestræbelserne på at nå et forlig med arbejdsgiverne. Men de udtrykker samtidig en markant kritik af den forhandlingstaktik som Dansk Industri, med Danish Crown i baggrunden, har lagt for dagen, forklarer Ole Wehlast om holdningen i hovedbestyrelsen.

Hån mod den danske model

Det er tredje gang i løbet af de fire sidste runder overenskomstforhandlinger, at slagterindustriområdet er endt hos Forligsmanden, fordi forhandlingerne på området er brudt sammen.

– Det er simpelthen ikke godt nok, og en hån mod den danske model, mener Ole Wehlast.

Denne gang brød også forhandlingerne på det fødevareindustrielle område sammen, da Fødevareforbundet NNF gang på gang blev præsenteret for krav om fleksibilitet, der som tidligere omtalt i Arbejderen  betyder, at arbejdsgiverne vil have arbejdet udført billigere end i dag.

Arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri (DI) skal have krævet både at få fjernet nogle tillæg for timer på aftenarbejde og ændringer i akkord-systemerne, som ville resultere i lønnedgang. Dertil skal DI have krævet omlægning af den ugentlige arbejdstid på 37 timer, der i dag fordeles på fem dage med mellem seks og otte timers arbejde. Det ønskede DI ændret til fire arbejdsdage med daglig arbejdstid på mellem seks og ni timer og 15 minutter.

Udvidet arbejdstid

Flere af hovedbestyrelsens medlemmer hæfter sig ved, at mæglingsforslaget indeholder arbejdsgivernes ret til at indføre systematisk overarbejde, selvom det ikke har været muligt at indgå en aftale lokalt på virksomheden.

– Vi har nogle af de fysisk hårdeste industrijobs, og vores hovedbestyrelse vil sende et signal til arbejdsgivere og andre om, at fødevarearbejderne ikke skal arbejde længere. Flere steder er den ugentlige arbejdstid allerede oppe på 42 timer, og den må ikke presses højere op, siger Ole Wehlast.

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


30. mar. 2017 - 15:02   04. apr. 2017 - 15:30

OK 2017

noc@arbejderen.dk