Forsvarets medarbejdere er blevet mindre tilfredse med deres arbejdsplads på de tre nøgleparametre, som den store arbejdsplads opstiller i en HR-undersøgelse.
Forsvaret er midt i en omlægning, som skaber stor usikkerhed.
Flemming Vinther, HKKF
I den seneste rundspørge, der netop er blevet offentliggjort, svarede 74 procent, at de var tilfredse med deres arbejde, mens 58 procent var motiverede.
I den tilsvarende undersøgelse fra maj i år var 81 procent tilfredse og 62 procent motiverede. Samtidig er antallet af ansatte, der ønsker at arbejde i Forsvaret om to år faldet fra 74 til 69 procent.
Antallet af utilfredse og umotiverede ansatte i forsvaret er også større end i den offentlige sektor som helhed: Her er 82 procent tilfredse og 68 procent motiverede, skriver Information.
Forklaringen skal formentlig findes i implementeringen af det seneste forsvarsforlig, hvor Forsvaret skal spare 2,7 milliarder kroner, mener Bent Fabricius, formand for Hovedorganisationen af Officerer i Danmark (HOD):
- Min primære forklaring er, at det er inden for de sidste tre-fire måneder, at Forsvaret virkelig er blevet ramt af forliget. Indtil nu har den været en aftale på et stykke papir, men nu bliver den implementeret, og det kan man mærke rundt omkring i Forsvaret lige nu, siger han til Information.
Samme opfattelse har hans formandskollega, Flemming Vinther, fra de menige soldaters fagforening, Hærens Konstabel- og Korporalforening (HKKF). Han er nærmest overrasket over, at tilfredsheden ikke er lavere:
- Forsvaret er midt i en omlægning, som skaber stor usikkerhed, og hvor mange militære ansatte venter på at få den endelige dom, og en del civile allerede er blevet afskediget. Så jeg synes faktisk, at man ligger hæderligt i den her måling, siger Flemming Vinther til Information.
/Newspaq/
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278