21 May 2025  

KBH: Let skyet, 10 °C

Seniorer har sværest ved at få job efter fyreseddel

Bagest i jobkø

Seniorer har sværest ved at få job efter fyreseddel

Arbejdsløse over 50 år er uden job i længere tid end de yngre arbejdsløse. Det gælder både for dem på dagpenge og kontanthjælpsmodtagere.

Arbejdsløse over 50 år har mere tid til at nyde naturen. Arbejdsgiverne ansætter hellere de arbejdsløse under 50 år, viser en undersøgelse lavet af LG Insight for Ugebrevet A4.
FOTO: Claus Fisker/Scanpix
1 af 1

Arbejdsløse over 50 år har sværere ved igen at få foden indenfor på en arbejdsplads end de yngre arbejdsløse. 

Jeg synes, det er mystisk, at man ikke vejleder ældre ledige i forhold til de særlige problemer, de har med kompetencer og jobsøgning.
Lars Larsen, LG Insight.

Det fremgår af beregninger, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget for Ugebrevet A4. Beregningerne viser den gennemsnitlige varighed af arbejdsløshedsforløb i de seneste fire år i landets 98 kommuner for henholdsvis dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.

Blandt dagpengemodtagere er arbejdsløshedsperioden gennemsnitlig mere end halvanden uge længere for lønmodtagere i aldersgruppen 50-64 år end for arbejdsløse som helhed, skriver A4.

>> LÆS HELE ARTIKLEN HER

Værst ser det dog ud for seniorerne i gruppen af kontanthjælpsmodtagere, der må indstille sig på, at perioden uden job gennemsnitlig trækker mere end fem uger længere ud, end den gør for den gennemsnitlige, arbejdsløse kontanthjælpsmodtager.

- Seniorerne har det svært. Derfor synes jeg, det er mystisk, at man ikke som i det gamle AF-system (Arbejdsformidling, red.) vejleder ældre ledige i forhold til de særlige problemer, de har med kompetencer og jobsøgning. De har brug for vejledning, siger Lars Larsen til Ugebrevet A4.

Forskel fra kommune til kommune

Han er konsulent fra LG Insight, som lever af at rådgive virksomheder og myndigheder, herunder kommuner. Lars Marsen mener, at indsatsen over for unge viser, at jobcentrene sagtens kan arbejde målrettet med forskellige aldersgrupper.

Tallene viser samtidig, at der er store forskelle på, hvor stor chancen for et nyt job er for en ældre lønmodtager afhængig af, hvor i landet vedkommende bor.

For seniorer på kontanthjælp går spændet i den gennemsnitlige varighed af en periode uden arbejde lige fra 21,2 uger på Læsø til 42,6 uger i Københavns Kommune.

 

Kan du lide, hvad du læser?

Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:

Abonnér

eller giv et bidrag via


87278


02. jul. 2014 - 18:57   02. jul. 2014 - 19:00

Arbejdsløshed

noc@arbejderen.dk