Hovedbestyrelsen i Gymnasieskolernes Lærerforening (GL) kan ikke blive enige om en fælles anbefaling til medlemmerne af det overenskomstforlig, som forbundet har forhandlet på plads med Moderniseringsstyrelsen.
De nuværende regler om arbejdstid er alt for uklare.
Nej-anbefalere i GL
"Når vi anbefaler et JA, er det ud fra en samlet vurdering af OK15-resultatet. Der er tale om forbedringer, ingen forringelser," lyder det fra otte medlemmer af GL's hovedbestyrelse.
Stik modsatte anbefaling kommer fra de fem øvrige hovedbestyrelsesmedlemmer. De udtaler:
"OK15 rummer ikke tilstrækkeligt tydelige forbedringer i forhold til bestemmelserne om arbejdstid i OK13, og med tanke på de sidste to års negative erfaringer og det massive nej til OK13 fra medlemmerne (85 procent stemte nej, red.) kan vi ikke anbefale et ja til OK15."
Ingen løn for overarbejde
Siden OK13 har gymnasielærerne registreret den tid, de bruger på blandt andet forberedelse, undervisning og møder. Systemet fungerer nogle steder, men det generelle billede viser store problemer, og at mange lærere ikke får løn, hvis de arbejder mere end årsnormen på 1924 timer. Det fortæller Tomas Kepler, en af nej-anbefalerne, til Arbejderen.
Både ja- og nej-anbefalere er enige om, at GL's vigtigste prioritering ved årets overenskomstforhandlinger var at få tidsregistreringen til at fungere, og at det ikke lykkedes. Alligevel lyder vurderingerne vidt forskelligt.
GL's formand Annette Nordstrøm Hansen mener, at arbejdsgiverne, med det der nu er skrevet ind i forliget, anerkender, at der er problemer med arbejdstidsreglerne.
Alt for uforpligtende
Nej-anbefalerne betegner formuleringerne om en vejledning og dialogmøder for at få tidsregistreringen til at fungere som "uforpligtende hensigtserklæringer".
"Med et nej fortæller vi politikerne, Moderniseringsstyrelsen og ledelserne, at vi finder de nuværende regler om arbejdstid alt for uklare.... Et nej er også et klart signal såvel indadtil som udadtil om, at vi ikke giver op i kampen for bedre arbejdsforhold."
GL's omkring 14.000 medlemmer skal stemme i løbet af marts/april måend.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278