Hele dagen har over 100 stilladsarbejdere blokeret porten til DONG Hejre i Fredericia og sørget for, at ingen af de udenlandske arbejdere kom ind på værket.
Hvis ikke ESG snart fatter, at vi mener det her alvorligt, så ser de os igen.
Henrik Ommen, klubformand
– Der er langt fra de 117 kroner i timen, som de udenlandske arbejdere får og til de 190 kroner, som er gældende for branchen i vores lokalområde, siger Henrik Ommen, formand for stilladsarbejdernes klub i Sydøstjylland, der tog sig af blokaden.
Ud over at være underbetalte, så har de udenlandske håndværkere også dårlige arbejdsforhold og mangler den fornødne uddannelse til at arbejde i Danmark, forklarer klubformanden til Arbejderen.
Stilladsarbejderne kræver, at det tyske stilladsfirma ESG indgår en aftale, der sikrer, at alle, uanset om de er danske, tyske eller litauere, får den samme løn.
DONG har et ansvar
ESG arbejder på Studstrupværket, på Skærbækværket og DONG Hejre i Fredericia. Alle stederne ejes af DONG, som den danske stat har 61 procent af aktieandelen i.
Det tyske stilladsfirma har også ansatte, der arbejder for Novozymes i Kalundborg.
Stilladsarbejderne i Jylland og på Sjælland har de seneste måneder aktioneret udenfor alle fire arbejdspladser.
– Og hvis ikke ESG snart fatter, at vi mener det her alvorligt, så ser de os igen, lyder det fra Henrik Ommen.
Han understreger, at aktionerne er rettet mod ESG, men også mod DONG, der tager et firma ind, hvis lønninger ligger langt under de gængse lønninger i stilladsbranchen.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278