De 70 stilladsarbejdere fra Persolit Stilladser fortsætter den arbejdsnedlæggelse, der startede tirsdag i sidste uge.
De strejkende opfordrer andre arbejdspladser til at støtte dem økonomisk.
– Alle folkene mødte ind mandag morgen på deres arbejdspladser rundt omkring i landet. Her fik de pålæg om at gå i arbejde, men sagde nej. Derefter fik de besked om at forlade arbejdsstedet, forklarer Per Hemmingsen, der er talsmand for de strejkende.
Forhandlinger med ledelsen i sidste uge endte uden et resultat, som de strejkende kunne acceptere.
Kræver løn for kørsel
Stridspunkterne er dels løn og dels nye regler om, at kørsel i firmabil fra mødested til arbejdssted ikke tæller som arbejdstid og dermed ikke bliver betalt. De 70 stilladsarbejdere arbejder spredt ud over hele landet med specialiserede opgaver på for eksempel krafvarmeværker, giftanlæg og inden for industrien.
Det betyder, at stilladsarbejderne ofte må køre lange strækninger til deres arbejdsplads. For nogle drejer det sig om over 10 timers kørsel om ugen, som de nu ikke får løn for. Tidligere var det kutyme, at Persolit gav stilladsarbejderne løn i køretiden, men det blev ændret sidste efterår.
– Kollegaerne er bekymrede for, at ændringen kan få afsmittende virkning på hele branchen, så det bliver almindelig kutyme, at vi selv skal betale for køretiden. Derudover er der også uenigheder i forhold til de igangværende lønforhandlinger, oplyser Per Hemmingsen.
Efterlyser støtte
Stilladsarbejderne kræver en stigning på omkring fem procent på grundlønnen. Stilladsarbejderne har i over et halvt år forgæves forsøgt at få ledelsen til at lave en lokalaftale.
Ledelsen kræver nu, at de ansatte skal gå i arbejde, før forhandlingerne kan genoptages.
De strejkende opfordrer andre arbejdspladser til at støtte dem økonomisk. De har mistet en hel ugeløn og er derudover blevet idømt bod på 50 eller 56 kroner per strejketime.
Støtte kan indbetales på følgende bankkonto: Reg. nr. 5398 kontonummer 0248463.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278