Mange af afgørelserne i Arbejdsskadestyrelsen er præget af fejl og mangler, viser en undersøgelse, som kammeradvokaten har lavet på opfordring fra beskæftigelsesministeren.
Kammeradvokaten har set på 98 sager omkring tab af arbejdsevne og vurderer, at Arbejdsskadestyrelsen ikke ville få medhold i en eventuel retssag. Derudover vurderer kammeradvokaten, at 20 ud af de 98 sager mangler væsentlige informationer og derfor skal genoptages.
Kammer-advokatens resultat er dybt rystende.
Inger Bolwinkel, FOA
Beskæftigelseminister Mette Frederiksen har indsat en ny direktør i Arbejdsskadestyrelsen og lover, at der bliver taget hånd om situationen.
- Arbejdsskadestyrelsen genoptager de sager, hvor kammeradvokaten har fundet fejl. Og alle, som har en mistanke om, at de har fået en forkert afgørelse, skal naturligvis have mulighed for at få genoptaget deres sag. Derfor vil styrelsen samarbejde med blandt andet fagforbund og advokater om at få identificeret andre sager, hvor der kan være fejl, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.
Der kom fokus på problemerne efter, at en tidligere ansat i Styrelsen i oktober sidste år gik til pressen og fortalte, hvordan et ensidigt fokus på måltal og effektivitet gik ud over fagligheden i sagsbehandlingen.
FOA har flere gange også gjort opmærksom på Arbejdsskadestyrelsens mangelfulde afgørelser. Blandt andet ved at fremlægge 19 sager, der alle var behæftet med fejl.
- Kammeradvokatens resultat er dybt rystende. Sagerne om tabt erhvervsevne har enorm betydning for de mennesker, der ikke længere kan arbejde. Vi opfordrer vores medlemmer til at henvende sig i de lokale afdelinger for at få en vurdering af, om de kan få deres sag genoptaget, hvis der er den mindste tvivl om Arbejdsskadestyrelsens afgørelse, siger Inger Bolwinkel, forbundssekretær i FOA.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278