Almindelige lønmodtagere skal have større indflydelse på deres egen hverdag og arbejdsliv, ja i det hele taget være med til at påvirke de politiske beslutninger.
Diskussionerne skal gerne munde ud i fælles handling for forandringer. Det har vi i den grad brug for.
Viggo Thinggaard, LO Silkeborg-Favrskov
Det er det overordnede sigte med den landsdækkende faglige konference, som LO Silkeborg-Favrskov og Fagligt Fællesskab, Silkeborg inviterer til den 5. marts 2016.
– Konferencen skal diskutere aktuelle problemstillinger, som betyder noget for medlemmernes dagligdag. Og så skal diskussionerne gerne munde ud i fælles handling for forandringer. Det har vi i den grad brug for, siger Viggo Thinggaard, formand for den arrangerende LO-sektion, til Arbejderen.
Handling giver forvandling
Konferencen bærer da også overskriften "Fælles handling giver forvandling", og den henvender sig til alle tillidsvalgte på LO og FTF området.
– Vi tænker, at vi har behov for at få startet en dialog med vores tillidsfolk om, hvordan vi får den faglige debat ud på arbejdspladserne. På konferencen vil vi diskutere overenskomster og social dumping, velfærd, arbejdsmiljø, ulighed, uddannelse og andet, som har stor betydning for almindelige mennesker, forklarer Thinggaard.
Konferencen bliver tilrettelagt, så alle kommer til orde. Det sikrer de forskellige workshops, som deltagerne fordeles i, forklarer Ulla Gram til Arbejderen.
Ud over at være formand for FOA Silkeborg-Skanderborg er hun også formand for Fagligt Fællesskab, der er et tværfagligt samarbejde i Silkeborg Kommune.
– I grupperne er det meningen, at man skal aftale meget konkret, hvad man kan gå hjem og gøre efter konferencen, siger Ulla Gram.
Lokalt og på landsplan
Hun forklarer nærmere, at det kan være alt lige fra at rejse en konkret debat på sin egen arbejdsplads til at tage den op med lokalpolitikere eller sågar gå ind i et arbejde for at påvirke en landspolitisk proces.
– Det vil helt afhænge af den enkelte tillidsrepræsentants præmisser, hvad der bliver muligt at dagsordensætte, når man kommer hjem. Men vi håber, at konferencen kan bidrage til ikke blot mere viden, men at den også kan give god inspiration til, hvordan man konkret kan arbejde for at påvirke udviklingen, siger Ulla Gram.
Der er planlagt workshops om arbejdsmiljø, overenskomst og ordnede forhold, tryghed på arbejdsmarkedet, fælles velfærd og ulighed, meningsdannere i fagbevægelsen og endelig en unge-workshop, der skal tage uddannelse og job under behandling.
Forpligtende konference
– Vi håber, vi rammer et behov for at rejse de faglige diskussioner, der kan være med til at påvirke samfundsudviklingen. Og så håber, at folk får noget meget håndgribeligt med hjem, som de kan bruge. Den her konference skal gerne skille sig ud fra så mange andre tidligere konferencer ved, at den forpligter deltagerne til at tage hjem og gøre en forskel lokalt eller på landsplan, understreger Viggo Thinggaard.
Planen er da også, at konferencen til marts ikke bliver en enkeltstående begivenhed. På konferencen bliver stafetten givet videre til en ny LO-sektion, der får ansvar for at arrangere en ny konference og fortsætte arbejdet.
– Der vil altså også på det plan være tale om en forpligtigelse, så vi sikrer en fortløbende proces, slutter Viggo Thinggaard.
Kan du lide, hvad du læser?
Hjælp Arbejderen med fortsat at levere gedigen
rød journalistik:
eller giv et bidrag via

87278